Educació

educació

Blanes tanca 6 línies de les llars d'infants

L'Ajuntament elimina sis dels setze grups per falta de demanda

S'acomiadaran entre deu i dotze persones

L'augment del preu a les llars d'infants municipals de Blanes –que ha passat de 101 a 195 euros al mes– ha provocat que, pel curs vinent, només s'hagi omplert la meitat de l'oferta, tot i que fa unes setmanes l'Ajuntament va assegurar que se n'havia omplert el 75%. Ha baixat el nombre d'inscripcions noves i també han marxat nens que ja hi havien fet algun curs: només s'han ocupat 127 de les 242 places que s'oferien. Això obligarà el consistori a tancar sis dels setze grups i a acomiadar entre deu i dotze persones de les 26 que hi treballen, segons fonts municipals. “Tot això és conseqüència de la retallada que ens està fent la Generalitat”, va lamentar ahir Josep Marigó, que va recordar que l'aportació de l'administració catalana havia passat dels 1.800 euros per plaça fa dos anys als 875.

L'alcalde va ressaltar “l'esforç” que s'ha fet des del consistori per mantenir places lliures: es mantenen 32 places sense ocupar, assumint-ne el cost l'Ajuntament i amb el compromís d'obrir línies si augmenta la demanda.

ICV-EUiA va criticar durament el govern local (PSC): “L'equip de govern està desarticulant el sistema de llars públiques municipals”, va dir la coalició en un comunicat en què va acusar el PSC de “cinisme” en aquesta qüestió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.