Educació

Protestes de docents i pares a Figueres, Palamós i Salt

Molts mestres llueixen samarretes contra les retallades

L'AMPA del Gegant del Rec de Salt vol l'edifici nou

Les retallades de les plantilles de professors van provocar que el primer dia de curs estigués marcat, en diverses poblacions, per alguns actes de protesta, dins i fora dels centres, que no van interferir en l'activitat lectiva. Al matí, el professorat de l'escola Vila-romà de Palamós va ser un dels mobilitzats amb samarretes grogues. La directora, Carme Pantinat, es queixava que els han suprimit un tutor amb els mateixos 360 alumnes i els interins no cobren les hores de pati, fet que provoca “maldecaps per quadrar horaris”. En la mobilització, però, no hi va influir el retard de les obres de l'edifici nou per a l'escola palamosina, que com a mínim no s'enllestirà fins a finals d'any, Pantinat deia que tindran paciència i que el trasllat es podria intentar durant l'aturada de Nadal, si Ensenyament ho troba oportú.

Tot i la pluja de la tarda, una seixantena de persones, entre alumnes, pares i mares, i docents, van participar a Figueres en la concentració contra les retallades convocada per la plataforma SOS Educació Pública a l'Empordà. Es va fer a la placeta baixa de la Rambla, on es van cridar consignes a favor del “dret a l'educació” i es va llegir un manifest en què es va denunciar l'efecte de les retallades en l'educació. I es va posar d'exemple que a Figueres el nombre de professors s'ha reduït (20 de primària i 20 de secundària), cosa que la recentment creada plataforma considera que equival a tenir una escola i un institut menys. Les pancartes que portaven deien: “L'educació no és un luxe, és un dret” i “Les retallades fan petita l'escola.” Al matí també s'havien repartit fulletons i penjat pancartes als centres educatius de la capital de l'Alt Empordà.

D'altra banda, l'AMPA de l'escola Gegant del Rec de Salt va organitzar ahir, en l'arribada dels nens a l'escola, una protesta per reclamar un edifici per als nens de primària. Pere Serrat, de l'AMPA, va dir que des del 2009 hi ha un solar cedit per fer l'edifici i treure els nens dels barracons, i que de moment el departament no es compromet a dir quan es faran les obres. El regidor d'Educació, Robert Fàbregas, va dir que el consistori s'afegeix a la reivindicació dels pares “per resoldre una situació que fa massa anys que dura”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.