Educació

El PSC vol que la Diputació posi en marxa ajuts per a les activitats extraescolars

El grup socialista lamenta que els ajuntaments no disposin de recursos per cobrir el buit que deixa la implantació de la jornada intensiva als centres

El grup del PSC començarà a negociar amb l'equip de govern de la Diputació de Girona perquès es posi en marxa, aquest curs escolar, una línia d'ajudes adreçades als ajuntaments gironins perquè puguin organitzar activitats extraescolars per als alumnes que fan jornada intensiva. Pia Bosch, representant del PSC a la Diputació, va exposar ahir que un dels problemes que genera la jornada intensiva als instituts és que, d'una banda, augmenta el temps lliure de què disposen els joves i, de l'altra, i com a conseqüència directa de la crisi, són moltes les famílies que no tenen prou poder adquisitiu per cobrir-lo amb activitats. Així mateix, i segons va afegir, hi ha ajuntaments que, tot i tenir la voluntat de posar fil a l'agulla a aquesta problemàtica i intentar cobrir les tardes amb activitats, no disposen de pressupost per fer-ho realitat. En aquest mateix sentit, la diputada socialista al Parlament de Catalunya Marina Geli va destacar les dificultats que passa la Fapac, que fa dos anys que no rep subvencions de la Generalitat, la qual cosa es tradueix en una disminució dels recursos que tenen les associacions de pares per oferir activitats extraescolars.

Geli, membre de la comissió d'Ensenyament i Universitats al Parlament, hi va afegir que el PSC no és contrari a la implantació de la jornada intensiva, sinó al fet que aquesta es posi en marxa sense un projecte educatiu que prevegi la programació d'activitats a les tardes. Geli va lamentar que aquesta mesura no s'hagi aplicat també als centres concertats, que continuaran fent classes en horari partit, i va advertir de la fractura social que això pot provocar. “S'agreuja l'escletxa de suport entre els centres públics i concertats”, va destacar. Segons Marina Geli, la implementació de la jornada intensiva als instituts s'ha fet únicament per raons d'estalvi econòmic –amb la supressió del servei de menjador escolar– i no pas per motius de caràcter pedagògic. Geli considera, a més, que la manca d'encaix entre l'horari lectiu dels alumnes i l'horari laboral dels pares no ajudarà gens a la conciliació familiar i comportarà dificultats principalment entre els alumnes de primer cicle d'ESO, els nois i noies de dotze i tretze anys.

Precarietat laboral dels docents

Una altra de les qüestions que preocupen el PSC és la precarietat laboral en què el Departament d'Ensenyament ha deixat una part del col·lectiu docent, “amb l'establiment de fins a tretze contractes laborals diferents i amb uns salaris que en alguns casos se situen entre els 400 i els 500 euros”, segons va explicar la parlamentària Geli. A les comarques gironines, la reducció del nombre de mestres i professors ha deixat a l'atur prop de 600 docents que fins ara treballaven com a interins, va denunciar el primer secretari del PSC a les comarques gironines, Juli Fernández. Una disminució del professorat que contrasta amb l'increment de l'alumnat respecte del curs anterior. El PSC manté que la reducció d'un 13,2% del pressupost d'Ensenyament en els dos darrers anys (prop de 800 milions) augmenta la precarietat als serveis educatius. I van assegurar que pel PSC el tema educatiu és prioritari perquè és un dels pilars del progrés social.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.