Educació

educació

Rigau recepta l'FP dual per a l'atur juvenil, a Ripoll

La consellera inaugura el curs de l'Escola del Treball dient que doblarà els recursos per aquesta formació

El centre fomentarà l'emprenedoria

La nova formació professional dual –compartida pels centres docents i l'empresariat– és la principal aposta del govern de la Generalitat per combatre l'atur juvenil i, a la vegada, per obrir vies d'innovació a les empreses del país. Ho va afirmar ahir a Ripoll la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, a la inauguració del curs Escola a l'Escola del Treball del Ripollès de la Fundació Eduard Soler. Aquest és un dels setze centres docents i l'únic gironí que imparteix experimentalment aquesta formació calcada d'Alemanya, Àustria i Suïssa.

En el cas del centre docent del Ripollès, és en mecatrònica. Rigau va avançar que amb vista al curs que ve es doblaran els recursos destinats a aquesta formació. Aquests alumnes reben bona part de la seva formació a les empreses –a la comarca del Ripollès a Comforsa, Matrix o al centre tecnològic– que es fan càrrec d'una beca mensual d'entre 500 i 600 euros o bé un sou que percebran els qui tindran contracte laboral.

LA XIFRA

536
alumnes
de tot Catalunya segueixen durant aquest curs acadèmic la formació professional dual.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.