Educació

Le Bihan plega com a president de La Bressola

En una lletra oberta anuncia la seva jubilació i delega la seva funció al vicepresident Gerard Thorent

Le Bihan afirma que la crisi “ha obligat a prendre decisions més que delicades”

Joan Pere Le Bihan i Rullan, director i cap visible de La Bressola des de l'any 1981 (amb una interrupció entre el 89 i el 91) ha anunciat la seva voluntat de retirar-se de les seves funcions i “delega les seves funcions”, a partir d'ara, al vicepresident Gerard Thorent.

L'anunci l'ha fet en una carta oberta adreçada a “l'Assemblea de la Bressola, a les famílies, a tot el personal, als Amics de la Bressola i als batlles de la Bressola”. En aquesta lletra, Le Bihan esmenta la crisi que afirma “vaig alertar fa cinc anys i ha obligat a prendre decisions més que delicades”. La Bressola ha hagut de tancar, el curs passat, la seva escola de Cerdanya per manca de finançament. La Bressola, explica Le Bihan, “ha contribuït amplament a treure la llengua catalana del reducte de menyspreu en què 300 anys de prohibició a l'escola i a l'administració l'havien tancada”.

El president plega “amb un sentiment de feina feta” i afirma “ha arribat el moment de començar una nova etapa amb els equips que s'han constituït i amb una nova presidència”.

En la carta hi ha un record pel gironí Francesc Ferrer, amb qui Le Bihan va crear a la Catalunya autònoma l'associació Amics de la Bressola, “sense la mobilització de la qual la Bressola no hagués sobreviscut”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.