Educació

El professorat valencià perd un 25% de sou en tres anys

Els sindicats del sector proposen la convocatòria d'oposicions per cobrir 2.000 places en contra de la política de retalls que aplica la Conselleria

La suma de retalls i congelacions salarials que ha patit aquest sector del personal funcionari que atén el segment de l'ensenyament, ha perdut fins un 25% del sou originari en tan sols els tres darrers anys, segons ha informat la Federació d'Ensenyament de Comissions Obreres mitjançant un estudi fet públic durant la jornada de hui.

El sindicat ha analitzat els pressupostos previstos per a 2013 i els ha qualificat com els més restrictius de la darrera dècada perquè consagra la pèrdua de poder adquisitiu del personal, fa desaparèixer la inversió i la despesa social es retalla a la mínima expressió mentre l'ocupació pública minva a nivells ínfims.

En opinió de CCOO, els pressupostos del Consell “han primat el dogma neoliberal que obliga a congelar o retallar la despesa pública en una situació de crisi, malgrat que s'haja demostrat que les polítiques d'austeritat sols agreugen la crisi i provoquen drames familiars i personals”.

Des d'aquesta federació de l'ensenyament es considera necessària una oferta minia de 2.000 places als cossos docents a fi de reposar les jubilacions que s'han produït durant el darrer quinquenni, a fi de recuperar els nivells d'ocupació del 2009.

Pel que fa ales jubilacions, enguany es produeixen en un grau major de sol·licituds davant la por d'una possible desaparició de les jubilacions voluntàries anticipades en classes passives.

Així les coses, per a CCO, hi ha menys professorat, amb pitjors possibilitats de formació, que treballen més hores i atenen un major nombre d'alumnat i en pitjors condicions laborals, malgrat el que vulga emmascarar la conselleria que dirigeix Mª José Català, que vol fer semblar que aquest departament aplica sistemes de transparència mentre hi ha 8 milions d'euros emmascarats en una partida sota el nom de ”Despesa diversa”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.