Educació

Suspenen els exàmens del mitjà a Elx pels impagaments del Consell

Prop d'un miler de persones no han pogut examinar-se després que els professors s'hagen negat a celebrar la prova

El deute de la Generalitat, que no paga els mestres de valencià des del mes de novembre de 2011, ha provocat aquesta situació

Aquest dissabte s'havien de celebrar a Elx, a l'igual que a la resta del País Valencià, les proves corresponents al grau mitjà de valencià de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià per a la que s'havien matriculat prop d'un miler de persones, que s'han presentat puntualment per a examinar-se, però que no ho han pogut fer perquè els professors s'han negat a celebrar la prova.

La setantena de mestres que havien d'examinar del grau mitjà de valencià han votat, en una assemblea improvisada a les 8 del matí, no celebrar la prova degut al deute que la Conselleria manté amb ells, que no cobren des de fa un any per la seua feina. El debat ha estat molt ampli i es que les queixes no són tan sols econòmiques, els professors fa temps que demanen una millora de les seues condicions laborals.

La decisió presa ha tingut en compte el perjudici que suposa per a l'alumnat, però ha pesat més el greuge que pateixen i consideren que es tracta d'una “qüestió de dignitat”.

Entre les reivindicacions del professorat destaquen unes condicions dignes per a celebrar els exàmens, ja que la prova oral —que és la part que més gent reuneix— “les proves es fan als passadissos amb gent passant pel mig”, segons han explicat.

Els mestres, que cobren uns 70 euros per la feina, es pregunten on estan els diners de la matricula que han pagat els alumnes i que haurien de servir per a fer front a les despeses que genera aquesta prova.

Solidaritat

Els membres de la Junta Qualificadora d'Elx demanen a la resta de Juntes del País “solidaritat” ja que entenen que es tracta d'una situació que afecta a tots per igual “malgrat que en alguns llocs hagen cobrat”.

A més ara els professors es pregunten què passarà la propera setmana quan s'ha de celebrar la segona part de l'examen del grau superior. Una possibilitat és que deriven els alumnes a Alacant o bé que s'envien professors d'altres llocs del País, sempre i quan no s'haja arribat a una solució dels problemes.

Compromís exigeix una solució

La diputada de Compromís, la il·licitana Mireia Mollà, ha criticat durament la Generalitat per haver provocat aquesta situació i ha exigit “que pague els deutes pendents amb el professorat i done una solució al miler de persones que no han pogut examinar-se avui amb els perjudicis que això comporta”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.