Educació

La “revolta” dels examinadors de valencià d'Elx s'estén a Alacant

Han fet públic un comunicat en el que es solidaritzen amb els “companys d'Elx” i on expliquen que comparteixen els motius de la protesta

La Conselleria recluta esquirols en altres tribunals

A l'igual que a Elx, a Alacant i a la resta de les 21 seus existents, també fa un any que no cobren pels exàmens de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.

Aquest dissabte ha fet una setmana de la protesta que van protagonitzar tots els examinadors de valencià a Elx que havien de realitzar l'examen de Grau Mitjà i que, poc abans de començar, van decidir no examinar els prop de mil inscrits a la prova com a mesura de protesta davant els impagaments del Consell, en el que van considerar una qüestió de dignitat també per les condicions laborals en les que han de fer la seua feina com vam explicar en aquest diari.

Els professors il·licitans, al mateix temps, van emanar la solidaritat de la resta d'examinadors del País per una problema que els afecta per igual i ha estat exactament una setmana després quan han trobat la primera mostra de suport a al seua acció.

Els examinadors d'Alacant s'han reunit en assemblea aquest dissabte i han fet públic un comunicat en què declaren la seua solidaritat amb els “companys de la comissió d'Elx” i demanen a la Junta, que “es comprometa a continuar comptant amb ells en convocatòries futures”.

El comunicat explica que la comissió d'Alacant comparteix “l'objectiu que els dugué a negar-se a examinar coma mesura de pressió davant els impagaments del Consell” i continua recordant que es troben en la mateixa situació, sense cobrar per la feina d'examinar per a la Junta Qualificadora des del mes de novembre de l'any passat.

Al mateix text asseguren que exigeixen cobrar la quantitat que se'ls deu abans que s'inicie el primer període d'exàmens de 2013 i en cas contrari, es negaran a participar com a examinadors en les proves.

Els examinadors manifesten al comunicat, que lamenten haver de fer-lo public, però entenen que es tracta d'una qüestió de dignificació de la feina que duen a terme “de manera voluntària, però no debades” i per això exigeixen un compromís per escrit a la Junta Qualificadora sobre la data en la que cobraran i en cas contrari es reserven el dret d'emprendre altres accions si no reben una resposta satisfactòria.

El comunicat finalitza fent una crida a la resta d'examinadors del País Valencià per tal que recolzen aquesta iniciativa i es solidaritzen igualment amb els examinadors d'Elx.

A la recerca d'esquirols

Pere Rossell

Als 15 tribunals que hui han atés la segona fase del grau superior de coneixements de valencià, s'han demanat persones voluntàries per tal de fer les proves que a Elx s'han negat els seus components. D'aquesta manera, la Conselleria que gestiona Maria José Català, cerca esquirols perquè la setmana vinent realitzen la tasca que el professorat “revoltat” per l'impagament, s'ha negat a fer.

Contràriament al que es puga pensar, el diàleg no forma part de la base negociadora entre els components del tribunal d'Elx i el departament d'Educació de la Generalitat Valenciana. El que podria tenir solució a base d'una negociació i d'un calendari de compromisos, es pensa pontejar mitjançant una solució pròpia d'èpoques pretèrites.

Al professorat que accepte formar part d'aquest col·lectiu d'esquirols, se li ha oferit quilometratge, dietes i un refrigeri en un punt quilomètric equidistant entre València i Elx, al què han anunciat la presència els màxims dirigents de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, per tal de fer un “esmorzar de treball” i polsar la realitat del teixit conjuntiu d'examinadors i examinadores adscrits a aquestes proves.

Tot fa pensar que la Conselleria s'estima més aviat fer un dispendi de certa envergadura de la nomenada “caixa fixa”, que haver de donar comptes sobre on han anat a parar els cèntims que han estat cobrats en concepte de drets d'examen per a aquesta convocatòria, als més de 40.000 alumnes participants.

L'intent ha estat secundat per un nombre molt inferior de persones a les que l'organització de la Conselleria aspirava i encara hui, resta en l'aire la solució que se li donarà al problema creat al tribunal d'Elx.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.