Educació

Ensenyament

Sis AMPA del Gironès reclamen 58.000 euros en beques de menjador

Ahir van presentar un requeriment als serveis territorials d'Ensenyament, però avisen que estan disposats a denunciar els fets davant la justícia

Representants de sis associacions de pares (AMPA) d'escoles del Gironès van presentar ahir davant de la Generalitat un requeriment per exigir que se'ls aboni un deute de 58.000 euros en beques de menjadors que, en alguns casos. estan pendents de cobrar des del curs passat. Els pares van presentar una reclamació administrativa i van advertir que el següent pas serà denunciar l'impagament davant la justícia. El requeriment va ser presentat per representants de les AMPA de les escoles públiques Annexa, Verd, Migdia, Cassià Costa i Montfalgars de Girona i també del col·legi de Fornells de la Selva. El representant de l'AMPA de l'Annexa, Pere Cortada, va explicar que la situació és insostenible, perquè són ells mateixos els que han de pagar els proveïdors, i els comptes de l'AMPA són negatius. “La situació no és sostenible; l'economia de la nostra AMPA no pot resistir constants impagaments”, va dir. El representant de l'associació de pares de l'Annexa va exposar que habitualment aquests pagaments es fan en un màxim de tres mesos, però que ara hi ha endarreriments que s'arrosseguen des del curs passat. En el cas de l'Annexa, els pagaments pendents superen els 12.586 euros. Cortada va indicar que s'han mantingut converses tant amb el Consell Comarcal com als serveis territorials d'Ensenyament i que els responsables d'aquestes administracions els han demanat paciència. “Ens han dit que ja pagaran i que, mentrestant, si les famílies poden, que avancin els diners”, va dir Cortada, que diu que aquesta no és una opció viable, perquè les famílies que reben beques són les que no tenen prou recursos per pagar la totalitat del servei. Els impagaments del Consell Comarcal del Gironès pugen a 9.900 euros amb l'escola Migdia; 7.313 euros amb el Verd; 9.208, amb el Cassià Costal; 13.301, amb el Montfalgars i 6.000, amb l'escola de Fornells de la Selva. Fonts del Departament van reconèixer retards en els pagaments de les beques i també que desconeixen quan es podrà desencallar la qüestió.

Tensió social als centres per la situació de crisi

El representant de l'AMPA de l'Annexa va dir que a les escoles es viuen moments de “tensió social” perquè cada cop hi ha més famílies amb tots els membres a l'atur que no poden fer front al pagament del servei del menjador, sobretot aquelles que tenen més d'un fill en edat escolar. Icreu necessari que s'ampliï el nombre de famílies que reben ajudes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.