Educació

educació

L'oferta de nous grups escolars es manté estable

A les comarques gironines s'oferirà pràcticament el mateix nombre de places de P3, primer de primària i primer d'ESO que el curs passat en el període de preinscripció que s'obrirà el dia 11

El Departament d'Ensenyament oferirà, el curs 2013/14, a les comarques gironines, 357 grups d'escolars de P3, el mateix nombre que va oferir per aquest curs. A primer de primària, es registra només el descens d'un únic grup i es passa dels 359 del curs 2012/13 als 358. I a primer d'ESO es reprodueix la mateixa situació que a primer de primària i l'oferta disminueix en un únic grup d'alumnes. Així, dels 268 grups de primer d'ESO que es van oferir el març del 2012 es passa als 267. A nivell d'infantil i primària, aquestes dades no comptabilitzen, però, els grups de les escoles rurals. El Departament d'Ensenyament va fer públiques ahir aquestes dades amb motiu de la presentació del procés de preinscripció pel curs que ve, que s'obrirà el dia 11 i acabarà el 22. A tot Catalunya, el govern català oferirà el pròxim curs escolar un total d'1.066.228 places per a les etapes d'educació infantil de segon cicle, educació primària i educació secundària obligatòria (ESO), 6.200 més que el curs passat. Per segon any consecutiu, P3 és el curs en què s'ofereixen menys places respecte al curs anterior, “a causa de la baixada demogràfica i del padró”, que fa que hi hagi menys nens a escolaritzar, segons va explicar la consellera Irene Rigau. Al conjunt del territori català, l'oferta de P3 baixa en 3.390 places (un 4%); a primària, augmenta en un miler (1,2%) i a primer d'ESO baixa en 570 places (0,7%), unes tendències que a les comarques gironines no es notarien. Rigau va advertir que l'increment del nombre de places a primària i secundària obligarà el govern a instal·lar més alumnes en mòduls prefabricats, fins a més d'un miler.

LA XIFRA

357
places
de P3 són les que s'oferiran pel curs que ve, les mateixes que aquest. Falten les de les escoles rurals.

CCOO alerta del risc d'exclusió de molts infants

CC00 ha avisat que un 25% dels escolars estan en situació d'exclusió social. El sindicat exposa que les despeses de menjador s'estan deixant de cobrir per a un de cada quatre menors de les escoles gironines, amb el perill de desnutrició que això suposa. Segons CCOO, s'estan vulnerant els drets fonamentals de protecció dels infants recollits en la Constitució, i per això insta els governs a prendre les mesures necessàries per garantir-los.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.