Educació

Marea blava dels esplais

Deu mil persones participen en la festa de la Fundació Catalana de l'Esplai al Prat

L'entitat intensifica les accions per tal d'augmentar les beques i de facilitar l'accés a colònies i casals a famílies afectades per l'atur

Una marea blava va envair ahir el parc Nou, del Prat de Llobregat. Infants, pares i monitors d'esplais no van faltar a la gran cita anual de la Fundació Catalana de l'Esplai, la festa amb què l'entitat clou les activitats del curs i escalfa motors per arrencar l'oferta de lleure de l'estiu. La d'ahir ja era la 27a edició de la Festa de l'Esplai i l'organització calcula que unes 10.000 persones –la majoria vinculades a una trentena d'esplais de tot Catalunya– van participar en la jornada. Samarreta de color blau cel, ganes de passar-ho bé i carmanyola per a l'hora de dinar. No calia gaire cosa més per disfrutar, un cop vist que el bon temps estava més que garantit.

Els nens i no tan nens no van tenir temps d'avorrir-se davant l'àmplia oferta d'activitats que els diferents esplais i la fundació havien organitzat: des d'un rocòdrom per als amants del risc fins al taller de puntes de coixí per als més pacients. Inflables, jocs de taula en format gegant, taller de circ, espai per a nadons, partits de futbol, espectacles d'animació...

La fundació i els esplais associats a l'entitat ofereixen aquest estiu més de 650 tandes d'activitats, entre casals, colònies, campaments cursos i vacances en família, amb més de 42.000 places. No obstant això, l'entitat és molt conscient de la difícil situació econòmica que viuen moltes famílies. Els responsables dels esplais veuen ben de prop, en el dia a dia, aquesta realitat i, per això, la fundació ha dedicat “el màxim esforç a garantir la qualitat i l'equitat en l'accés a les activitats”, explica el president, Josep Gassó.

Un estiu per a tothom era el lema de la festa d'ahir, ja que l'objectiu de la fundació és que fins a 6.000 nens puguin gaudir aquest estiu de colònies i casals sense que això suposi cap cost econòmic per a les seves famílies. Per fer-ho possible, l'entitat ha posat en marxa tres mesures, amb la complicitat d'empreses, entitats i particulars. En primer lloc, s'ha incrementat en un 70% la dotació per a beques adreçades a fills de famílies amb els pares a l'atur. D'altra banda, també s'ha posat en marxa un sistema perquè les famílies puguin autofinançar-se fins al 100% del cost de les activitats a través de la venda de butlletes per a rifes (se sortegen, per exemple, estades en cases de colònies). A més, es lliuraran un miler de lots de material per anar de colònies (sacs de dormir, motxilles, etc.) cedits per la cadena d'equipament esportiu Wala.

Gimcana solidària

La festa d'ahir al Prat també va servir com a aparador de la tasca que duen a terme durant tot l'any els esplais i com a punt d'arrencada de la Primera Gimcana Solidària de l'Estiu, una competició per equips oberta a tothom que durarà fins al setembre. A banda d'anar superant proves, els participants en la gimcana posaran en marxa tot tipus d'iniciatives (als barris i pobles, a les festes majors, etc.) per recaptar diners que es destinaran a la campanya de beques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.