Educació

UNIVERSITAT

El sector privat ajuda la UdG en la nova direcció del seu campus d'excel·lència

La institució rep suport econòmic de La Caixa per dissenyar un pla estratègic

Estreny lligams amb agents turístics i de l'aigua, sense els fons de l'Estat

La Universitat de Girona (UdG) va presentar ahir la nova direcció que ha pres el campus d'excel·lència (CEI) euromediterrani en turisme i aigua (e-MTA). Sense els fons de l'Estat espanyol, l'Obra Social de la Caixa ha ajudat econòmicament la UdG i la Universitat de les Illes Balears (UIB) –no s'han donat xifres– en l'elaboració d'un pla estratègic i en la rebaixa dels objectius ambiciosos inicials. “El pla ens fa replantejar el campus i ens fa parlar encara més amb el territori i treballar amb institucions i agents privats”, assenyala Manel Poch, el coordinador científic del campus e-MTA de la UdG.

En un acte a l'edifici del Caixafòrum a Girona, els responsables de l'e-MTA van explicar que els plantejaments del 2011, quan l'Estat va concedir la distinció de campus d'excel·lència, han variat perquè el mateix Estat no ha dotat les dues institucions dels 3,4 milions compromesos. Això descarta que es facin nous edificis.

El rector en funcions de la UIB, Jaume Carot, substitut de Montse Casas, que va morir fa uns mesos de malaltia, va destacar que la recerca i la innovació de l'e-MTA han d'estimular el creixement econòmic.

L'Obra Social de la Caixa dóna suport a quatre campus d'excel·lència de l'Estat, entre els quals el de la UdG i la UIB i en què hi són també l'ICRA i el CSIC. Enric Banda, responsable de recerca de la Fundació La Caixa, va animar els dos centres a ser actius. “La universitat pot fer més, però no és cert que no faci res.”

LA FRASE

El CEI és una via de futur de la universitat. No és l'única ni el remei a tots els mals
Manel Poch
coordinador científic del campus d'excel·lència euromediterrani del turisme i l'aigua DE LA UDG

LA DATA

21.10.11
Va ser quan la UdG va fer saber que rebia la distinció de campus d'excel·lència en turisme i aigua.

Acadèmics, empresaris i consellers

Responsables acadèmics de la UdG (Ignasi Rodríguez-Roda) i la UIB (Antoni Riera) van exposar detalls del campus, igual que dirigents d'Aqualogy o TurisTEC, que en formen part. En el torn obert, van intervenir l'exsecretari d'estat d'universitat Màrius Rubiralta i els exconsellers Joaquim Nadal, Josep Huguet i Marina Geli. L'actual conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va cloure l'acte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.