Educació

UNIVERSITAT

Alumnes del grau de polítiques de la UdG se senten discriminats a Dret

Estudiants es queixen al vicerectorat que el seu pla docent “no té qualitat” i peca d'excessiu contingut jurídic

El degà diu que això els serà un avantatge

Alumnes del grau de ciències polítiques i de l'administració de la Universitat de Girona (UdG) s'han queixat de l'aprovació del pla docent de la seva facultat, la de Dret, per al curs vinent. “Als estudiants de polítiques ens sembla que ja s'ha creuat una línia que no s'hauria d'haver creuat, cosa que farà que es rebaixi la qualitat del grau d'una manera considerable. No només fem massa dret i el pla docent no té qualitat, sinó que volen que encara fem més dret”, afirmen en un text que resumeix el malestar d'aquests estudiants.

El delegat de tercer curs del grau de polítiques considera que els seus estudis “s'ha desnaturalitzat” fins al punt que seran, a curt termini, més semblants als de dret. El que ha indignat els estudiants de polítiques és el fet que dues de les assignatures que consideren bàsiques, política comparada i anàlisi de polítiques comparades, seran impartides en el futur per professors de dret. L'estudiant de polítiques entén que la majoria dels 150 alumnes del grau tenen una opinió semblant.

“Perfil adient”

El degà de la Facultat de Dret de la UdG, Guillem Ormazábal, reconeix que el pla docent del curs vinent inclou l'arribada de dos nous professors que considera que tenen un “perfil adient”. Ormazábal opina que el grau de polítiques de la UdG té “un enfocament diferent” a altres universitats. Per l'advocat, “el perfil jurídic dels estudis és avantatjós”, i ho serà quan els estudiants hagin de concórrer a una plaça en l'administració pública en el futur.

El responsable del grau de ciències polítiques de la UdG, Agustí Bosch, ha reconegut que els seus estudis tenen “problemes”. Bosch confia que hi pugui haver una solució a mitjà termini.

A l'estiu sortirà la primera fornada de llicenciats en polítiques de la UdG, que va estrenar el grau el 2009. L'Estat espanyol, a través de la seva agència de qualificació, ja va advertir llavors de l'excessiu contingut jurídic. Però any rere any l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari (AQU) de la Generalitat ha acreditat aquests estudis de la UdG a Dret, també es fa el grau de criminologia.

LA FRASE

No només fem massa dret i el pla docent no té qualitat, sinó que volen que encara fem més dret
Part del text de queixa dels estudiants de polítiques de la UdG

Dues dècades o quatre anys

El vicerector de planificació i qualitat de la UdG, Martí Casadesús, explica que el grau de polítiques i ciències de l'administració té “un aspecte jurídic fort, comparat a graus d'altres universitats”. Casadesús explica que la majoria dels graus de la UdG comparteixen 90 crèdits entre primer i segon curs “perquè la Generalitat ho exigeix” per raons econòmiques.

A Polítiques, admet el vicerector, han hagut de reajustar el personal per qüestions de pressupost i, en general, hi ha molts més professors de dret que de polítiques. “El grau de dret fa 20 anys que funciona i el de polítiques fa poc. Això vol dir que a dret hi ha més professors consolidats.” El dia que es va aprovar el pla docent de polítiques per al curs vinent, els delegats de segon, tercer i quart curs de polítiques i un representant del grau que és a l'òrgan de govern de la facultat es van queixar a Martí Casadesús en una reunió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.