Educació

educació

La nova biblioteca de Sant Gregori acollirà dues aules de l'escola Agustí Gifre

La intenció és resoldre els problemes d'espai del centre educatiu

Estaran disponibles per al curs vinent

En el futur també podria acollir el nou institut

L'Ajuntament de Sant Gregori adaptarà el primer pis de l'edifici de la nova biblioteca perquè aculli dues aules de l'escola Agustí Gifre. La creació d'aquestes aules, que estaran llestes per iniciar el proper curs escolar, està motivada pels problemes d'espai que pateix l'escola des de fa temps.

Tot i que de moment l'ampliació de l'escola al primer pis de la biblioteca es planteja com una “solució immediata” per donar resposta a la necessitat de més espai, explica la regidora d'Ensenyament, Àfrica Masó, arribat el cas s'hi podrien fer fins a sis aules, ja que la planta fa gairebé 600 metres quadrats. L'escola té dues línies, però dels nou cursos, n'hi ha cinc de triplicats.

Al costat de l'escola

Un dels arguments del consistori sobre la idoneïtat d'instal·lar les aules al nou edifici és la ubicació. “Entre l'escola i l'edifici de la biblioteca hi ha una pista de bàsquet que ja s'està usant com a pati. Així, doncs, hi haurà continuïtat entre les noves aules i l'escola. I té tot el sentit, en un moment com l'actual, aprofitar un espai buit i disponible per cobrir una necessitat com aquesta”, diu Masó. La construcció de les aules ja té el vistiplau del Departament d'Ensenyament.

Més usos educatius

El mateix destí —per a usos educatius— podria acabar tenint la tercera planta de l'edifici. L'Ajuntament de Sant Gregori va cedir fa temps uns terrenys a la Generalitat per construir-hi un institut. La situació econòmica, però, no fa preveure que l'obra es pugui fer a curt termini. Una possible solució que es planteja des de l'equip de govern és aprofitar el pis superior de l'edifici, que també està buit, per fer-hi aules del futur l'institut. Aquesta possibilitat, però, és de moment només una hipòtesi de treball que, si es concretés, seria per d'aquí tres cursos. En tot cas, l'Ajuntament ha traslladat aquesta idea al Departament, que no la veu de mal ull.

LA FRASE

Té tot el sentit, en un moment com l'actual, aprofitar un espai buit per cobrir una necessitat
Àfrica Masó
REGIDORA D'ENSENYAMENT DE l'aJUNTAMENT DE SANT GREGORI

LA XIFRA

6
aules
podrien encabir-se a les dues plantes lliures de l'edifici. De moment, però, se'n faran dues al primer pis.

LA DATA

31.5.2013
Es va inaugurar
la nova biblioteca Miquel Martí i Pol, ubicada a la plaça Rafael Masó, al costat de l'escola.

Un projecte cultural d'anys

La construcció de la nova biblioteca va començar fa dos anys, però en fa més que s'hi pensava per cobrir el dèficit que al municipi hi havia amb la biblioteca vella, d'espai insuficient i no adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. Tot i que ja es preveia fer una biblioteca d'una sola planta, es volia que l'edifici en tingués tres, amb l'objectiu d'aprofitar les altres dues per a usos culturals diversos que, en aquell moment, no es van concretar. Els primers usos que s'hi perfilen, doncs, són els educatius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.