Educació

Educació

Amb la Zhihui i en Yun cap a la Xina

Un grup d'alumnes i professors de l'institut La Garrotxa d'Olot acompanyen una estudiant i un exalumne del centre a retrobar-se amb els seus familiars

Gravaran material per editar un reportatge de l'experiència

La Zhihui és una noia de la ciutat xinesa de Wenzhou. Fa quatre anys que viu a Olot, on ara fa tercer d'ESO a l'institut La Garrotxa. En Yun és un exalumne d'aquest centre que té 18 anys i que treballa en un restaurant xinès. Ell és de Nanchang. Tretze alumnes de l'institut garrotxí i tres professors van començar ahir un viatge per acompanyar la Zhihui i en Yun a retrobar-se amb les famílies respectives. En Yun, a més, ajudarà el grup en totes les gestions. I és que, per un occidental que no sap parlar xinès, és complicat moure's per la Xina. La Zhihui no ha tornat a la Xina des que va venir a Olot. Un cop a la seva ciutat, els integrants del grup visitaran Wenzhou, s'allotjaran a casa dels seus avis i coneixeran l'escola, la família, els amics... En el cas d'en Yun, el grup també visitarà Nanchang i la seva família. L'altra part del programa passa per Xangai i Beijing, on entrevistaran joves que han anat a la Xina a treballar. Dues setmanes amb molta feina, perquè gravaran molt material per editar un documental. Prèviament, han anat coneixent la Xina i aprenent a manejar el sistema audiovisual. Així, el director de l'Olot.doc, Jordi Teis, els ha introduït en els documentals, el càmera de TV3 Roger Caubet els ha donat consells per filmar i l'exalumne Jiwei Chen i l'advocat de Roca i Junyent Josep Herrero els han introduït en diferents aspectes de la Xina. Per finançar el viatge, hi han destinat els diners de premis que han rebut, han venut samarretes, anells i arracades, tenen aportacions d'una empresa i han obert un projecte de micromecenatge a Verkami. El viatge es pot seguir en un blog. El resultat, a l'Olot.doc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a