Educació

ensenyament

El preu del menú escolar a la Selva baixa amb el nou concurs

Eurest torna a tenir la concessió per un import de 28 milions d'euros en els pròxims vuit anys

El ple del Consell Comarcal de la Selva va adjudicar ahir a Eurest el servei de menjador a les escoles de la comarca per 28 milions d'euros en vuit anys. Eurest ja és l'empresa que tenia el servei des de feia anys. Segons va explicar ahir el president del Consell, Salvador Balliu, el nou concurs preveu moltes millores respecte de l'anterior. Per començar, el Consell, que cada mes havia de fer una aportació de 10.000 euros, no hi haurà d'afegir res a partir d'ara. Aquest punt, però, va ser controvertit, ja que l'oposició no veia clar que la mateixa empresa fins ara hagués estat prestant el servei i, a més, calgués posar-hi diners del Consell, i que ara es pugui permetre “prescindir” de l'afegit. El preu dels menús també baixarà, ja que passa de 6,10 euros per als fixos a 5,75 (IVA inclòs). L'oposició no veia clar que fos la mateixa empresa que hagués de gestionar el servei, ja que, de fet, hi va haver queixes en algunes escoles que van arribar a provocar, en el cas de Vilobí, que hi intervingués el Departament d'Ensenyament. Per Balliu, però, és clar que és un concurs, i que ha guanyat la millor oferta. L'oposició hi va votar en contra. Pel que fa a les millores, a més, Eurest destinarà 15.000 euros l'any a menjador social, 30.000 a conservació de cuines, i 90.000 al Consell, que Balliu va assegurar que repercutiran directament en ensenyament, tot i que encara no se sap de quina manera.

En el ple va prendre possessió com a nou conseller Josep Cullell (CiU), i Joan Colomer i Joan Salmerón, del grup d'independents, van plegar per donar pas a dos companys de grup, segons un acord que tenen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.