Educació

GEMMA MUÑOZ

ALUMNA DE GIRONA QUE HA TRET LA MILLOR NOTA DE SELECTIVITAT A CATALUNYA

“No m'havia ni passat pel cap!”

Està molt contenta amb la puntuació, que li permetrà accedir a la carrera de traducció i interpretació de la UAB

Amb un 9,9, Gemma Muñoz, alumna de l'institut Montilivi de Girona, ha estat la jove que ha aconseguit la nota més alta en les proves de selectivitat. És una dels 219 estudiants de Catalunya que han tret un excel·lent –un 9 o més– en les provés d'accés a la universitat. Els joves rebran un guardó de la Generalitat el dia 25 de juliol.

Com estàs vivint la notícia?
D'una forma una mica estressant. No m'esperava ni una nota tan alta ni tampoc que això provoqués aquesta atenció dels mitjans de comunicació. Però vaja, estic molt contenta.
Et van anar bé les proves?
Vaig sortir satisfeta de com m'havien anat els diferents exàmens. Bé, de tots menys del de grec, que va ser del que vaig sortir menys contenta. De tota manera, com havia de pensar que trauria aquesta nota? No m'havia ni passat pel cap!
En aquestes últimes PAU s'han detectat errors en algunes proves. Et van afectar d'alguna manera?
No, perquè jo vaig fer les proves corresponents a l'especialitat d'humanitats, i en aquestes no n'hi va haver cap, de problema. En els exàmens que vaig fer estava tot correcte.
Amb aquesta nota, no deus tenir cap problema per estudiar la carrera que vulguis, no?
Podré accedir bé a la carrera que vull estudiar, que és la de traducció i interpretació a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Demanen un 8,2 per entrar.
Com et vas assabentar de la nota que havies tret?
Doncs a través de l'institut; m'ho van dir dijous al matí. I jo a la nit, per internet, vaig poder mirar les notes matèria per matèria.
Tens previst celebrar-ho d'alguna manera especial?
Ho celebraré, d'una banda, amb la família. I amb els amics faré també alguna festa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.