Educació

Educació

Millores per 280.000 euros a l'estiu en escoles de Girona

Es canviarà la tanca del Cassià Costal per reduir l'impacte del trànsit i es posarà llum a la pista del Carme Auguet, entre altres actuacions

S'acabaran l'edifici del Pericot i l'ampliació del Sobrequés

L'Ajuntament de Girona destinarà aquest estiu uns 280.000 euros d'actuacions de millora a les escoles de la ciutat. La regidora d'Educació i Esports, Isabel Muradàs, assenyala que per establir un criteri que serveixi “per prioritzar les intervencions que es fan s'ha tingut en compte l'estalvi energètic, la seguretat i l'estat general de l'edifici”.

Entre les actuacions que s'han previst fer ara que no hi ha classe destaca el canvi de la tanca exterior de l'escola Cassià Costal en el tram a tocar de l'Hipercor. El projecte supera els 16.000 euros i Muradàs subratlla que “és a tocar d'un carrer amb molt de trànsit i la nova tanca reduirà el so i serà més opaca”. També es renovarà la tanca als col·legis Verd, Eiximenis i Taialà.

Una obra important és la de la instal·lació de llum a la pista de l'escola Carme Auguet. El cost l'assumiran des de l'àrea d'Esports i es calcula que s'acostarà als 7.000 euros. “És una obra que fa anys que es reivindica des del centre i el barri perquè dins del pla d'entorn la pista queda oberta també per al barri”, detalla Muradàs.

Altres actuacions que es faran durant l'estiu seran l'arranjament d'esquerdes en pistes i alguna aula o gimnàs als col·legis Verd i Joan Bruguera o revisar humitats a l'edifici d'infantil del Migdia i l'entrada d'aigua al gimnàs de l'escola El Pla. A la Font de la Pólvora s'ha previst fer una millora de l'accés al centre educatiu. L'any passat es va instal·lar aire condicionat als dormitoris de les escoles bressol, es va repintar la façana de l'escola Montjuïc i es va canviar la tanca a Font de l'Abella.

LA XIFRA

16.000
euros
és el cost previst per renovar la tanca de l'escola Cassià Costal a tocar de l'Hipercor de Girona.

LA FRASE

Hem establert uns criteris per prioritzar les obres, i són l'estalvi energètic, la seguretat i l'estat general
Isabel Muradàs
regidora d'educació i esport de l'Ajuntament de Girona

Millores d'Educació i final d'obres

A banda de les actuacions que preveu tirar endavant el consistori, també el Departament d'Ensenyament preveu diverses actuacions durant els mesos que no hi ha classe. Ensenyament preveu fer millores al primer pis de l'escola Joan Bruguera, i també instal·lar una escala d'emergència a l'escola de Montjuïc i fer modificacions en envans a l'escola Font de l'Abella. A la taula mixta de planificació també s'ha parlat de resoldre les necessitats de les escoles Carme Auguet i Migdia, on hi ha dos alumnes amb mobilitat reduïda. En un cas seria posar una plataforma perquè l'infant pugui pujar al primer pis i, en l'altre, fer una rampa d'accés al menjador. En matèria educativa, la ciutat de Girona estrenarà el curs que ve dos edificis que s'acabaran aquest estiu. Un cas és l'ampliació de l'institut Sobrequés, que permetrà disposar de més espais al centre de secundària, i l'altre, el nou edifici de l'escola Pericot, que permetrà al centre abandonar els barracons.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.