Educació

Inspecció de Treball declara irregular la contractació dels becaris d'anglés

Compromís va denunciar que la figura de contractació utilitzada per Educació no existeix en l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic ni en cap altra normativa de la funció pública

Treball es considera com a personal laboral al servei de la Generalitat

La direcció general de la Inspecció de Treball i Seguretat Social ha resolt considerar “el professorat d'anglés becari” contractat per la Conselleria d'Educació com a personal laboral al servei de la Generalitat durant el temps que han realitzat la seua faena a efectes de cotització de la Seguretat Social. D'aquesta manera es considera irregular la consideració de la convocatòria d'“English Helpers” com a programa de formació, tal com havia establit la Conselleria d'Educació.

La decisió d'Inspecció de Treball es produeix després d'examinar la documentació, escoltar les parts i realitzar visites d'inspecció arran de l'escrit de denúncia presentat pel diputat de Compromís, Fran Ferri, en 2012. El parlamentari denunciava la contractació de mestres d'anglés sota la figura de “professorat becari”, inexistent en l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic ni en cap altra normativa de la funció pública. Des de la coalició es considerava que aquesta fórmula condemnava els “beneficiaris” a unes condicions molt precàries.

Ferri ha considerat que la resposta d'Inspecció de Treball és “una bona notícia per als becaris i una derrota de la consellera Catalá que haurà de donar explicacions sobre aquesta reprimenda a la seua política de precarització en les condicions del professorat i el desmantellament de l'escola pública valenciana.”.

Ara, el grup parlamentari Compromís presentarà una petició de compareixença en les Corts perquè la consellera Maria José Catalá explique com pensa rectificar la seua política de contractacions del professorat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.