Educació

La marxa per l'educació clou amb èxit la ruta reivindicativa

Unes 4.000 persones han pres part en la protesta

La caminada va unir Ribes de Freser i Barcelona en vuit dies

Els activistes de l'Assemblea Groga per defensar l'escola pública de qualitat van arribar ahir a Barcelona, posant fi a vuit dies de marxa reivindicativa. La comitiva havia sortit el dia passat dia 24 des de Ribes de Freser (Ripollès), on van organitzar un escrache davant de la casa de la consellera Irene Rigau. Els manifestants, entre els quals hi havia mestres, alumnes i representants dels sindicats, van arribar ahir a la capital catalana després de fer parades en municipis com ara Ripoll, Vic o Granollers.

Fonts de l'organització van explicar que durant tots els trams del recorregut van mantenir una presència mínima de setanta manifestants, un fet que supera amb nota la vintena que s'havien fixat com a previsió inicial.

En arribar a Barcelona, una cinquantena de persones més esperava els manifestants amb pancartes reivindicatives a les portes de l'Institut d'Educació Pública de Barcelona.

L'objectiu de la marxa era “mostrar l'oposició frontal de la comunitat educativa a les polítiques del ministre Wert i de la consellera Rigau”, segons recordava ahir Òscar Simón, un dels manifestants. A banda dels caminants, la marxa ha organitzat diferents actes (concerts, xerrades, espectacles...) a les diferents ciutats on feia aturades. Segons els organitzadors, aquestes activitats han acabat atraient fins un total de 4.000 persones.

LA FRASE

El curs comença aviat i tornaran les retallades i les privatitzacions amb més força
Òscar Simón
Participant en la marxa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.