Educació

universitat

La UdG analitza els guanys ambientals i la possibilitat de negoci dels horts urbans

Una jornada tractarà l'arquitectura urbana del segle XXI, divendres a la Politècnica

Pels organitzadors, el sòl treballat combat la contaminació

Els horts urbans i el seu vessant solidari, paisatgístic o d'emprenedoria centraran divendres la primera jornada sobre agricultura urbana en les ciutats del segle XXI, que organitza l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Girona (UdG). Una quinzena de ponents (de la UdG, entitats i institucions) debatran demà passat “iniciatives que tendeixen a la sostenibilitat, a l'autoconsum i al respecte ambiental”, explica un dels organitzadors, Giovanni Pardini.

La jornada sobre horts urbans és a càrrec del departament d'enginyeria química, agrària i tecnologia agroalimentària de la Politècnica. Pardini assenyala que els horts urbans i periurbans són “petits pulmons” que contribueixen a frenar el canvi climàtic. “Hem de donar valor a les produccions hortícoles i fructícoles, ja que treballar el sòl fa que s'emeti menys CO2”.

Venda en línia

El docent i investigador de la UdG remarca les oportunitats de negoci que ofereix cuidar el sòl. “Hi ha petites empreses de venda ecològica i de productes naturals, que tenen una demanda creixent i que ofereixen els productes per internet”, afirma Pardini.

En la jornada de divendres hi prendran part biòlegs, arquitectes i docents de la UdG, i persones que promouen l'“economia verda”. A la sala Andreu Agustí de l'edifici P-I, s'hi exposaran productes, compostos i fertilitzants, i s'hi oferiran tastets.

LA XIFRA

4
sessions
hi haurà divendres en la jornada sobre horts urbans. Es desenvoluparan de les 9 del matí a les 8 del vespre.

LA FRASE

Hi ha tota una filosofia de l'economia verda. Aporta elements de reflexió en temps de profunda crisi
Giovanni Pardini
professor de la udg

Espècies, oficis i solidaritat

Potenciar els horts urbans i periurbans (a la perifèria) és una qüestió recurrent en molts municipis i “un marc extens” d'estudi, assenyala Giovanni Pardini. Recuperar “antigues espècies i antics oficis” i alhora contribuir a la cohesió social són algunes de les virtuts de conrear la terra a la ciutat. Així, a les hortes de Santa Eugènia entitats com ara La Sopa i Càritas ja ajuden persones amb més necessitats mitjançant el treball agrícola. A la UdG, estudiants de la Politècnica tindran cura d'un hort solidari per a persones amb discapacitat o alguna minusvalidesa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.