Educació

L'Escola Infantil gratuïta de Morella comença el curs amb 45 alumnes

L'alcalde ha visitat l'alumnat i el professorat durant el primer dia del curs

L'Escola Infantil de Morella ha començat el nou curs amb 45 alumnes, d'entre un i tres anys, xifra que significa un augment del 30% respecte al curs anterior.

En aquest 2013-2014, el servei tornarà a ser gratuït, de manera que suposarà de nou una important ajuda per a la conciliació laboral de les famílies. L'alcalde de la localitat, Rhamsés Ripollés, ha visitat els alumnes i els professors, per veure les necessitats del nou curs .

El primer edil morellà afirmava que “l'Escola Infantil és un servei essencial per a les famílies de Morella i, des de l'Ajuntament continuarem apostant per la gratuïtat del mateix”. A més, afegeix que “la crisi fa que les famílies tinguen menys poder adquisitiu, pel que és molt important aplicar polítiques d'ajuda a les famílies com l'Escola infantil gratuïta”. A més, recordava altres serveis escolars que pretenen disminuir la despesa que pateixen els veïns i veïnes de la localitat, com les ajudes a la compra de llibres de text o la posada en marxa del Banc de Llibres .

La xifra d'alumnes matriculats de l'Escola Infantil s'ha incrementat respecte a l'any passat, fruit de l'augment de la taxa de natalitat que es va enregistrar el 2012. Durant aquest any, trenta- cinc xiquets van néixer a Morella, el que suposa més del doble de la mitjana habitual. Per això, en el present curs s'han matriculat 45 xiquets, un 30 % més que el 2012-2013. Aquesta xifra també repercutirà positivament en l'ocupació, ja que es contractarà a un professor o professora més a partir de gener. La

La visita del primer regidor en cap, ha servit per conèixer les necessitats del professorat per al present curs que tot just ara acaba arrancar.

Millores en l'Escoleta

Cal recordar que en aquest any 2013, s'han efectuat unes obres de millora de l'Escola Infantil per adaptar-la a l'augment d'alumnes matriculats previst. Les actuacions han consistit en ampliar l'espai de l'aula principal, unint la zona dels serveis amb aquesta sala, en ubicar una bancada i mobles de cuina per canviar als menuts en l'espai principal o en redistribuir les entrades i altres aules, per evitar molestes als alumnes. També s'han millorat les instal·lacions del bany i el seu manteniment, amb un canvi en les dutxes o el termo.

Finalment, durant aquest estiu s'ha canviat la caldera, de manera que s'ha apostat per la instal·lació d'una de biomassa. Així, es pretén emprar energies renovables i disminuir el consum durant els mesos d'hivern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.