Educació

maresme

El curs escolar comença amb places lliures de P3 a Mataró

El govern admet, però, que hi ha una mancança d'oferta en el centre de la ciutat, on s'ha tancat una línia de l'escola Joan Coromines

També hi ha lloc encara a les escoles bressol municipal

Mataró finalment començarà el curs escolar el proper dijous amb 33 places lliure de P3 a la ciutat. En concret hi haurà 1.447 infants que començaran l'escola repartits en 56 grups, un menys respecte a l'any passat. D'aquests, 32 grups corresponen a escoles públiques i 24 a centres concertats. El regidor d'Ensenyament, Pere Galbany (CiU), ha explicat que les dades demostren la davallada demogràfica que s'alertava des de la Generalitat, però també ha admès que hi ha una manca de places de P3 al centre de la ciutat després que l'escola Joan Coromines fos obligada a tancar una de les seves dues línies. La ratio dels grups també és significatiu. Mentre en els centres públics la mitjana d'ocupació és de 24,5 alumnes, en els concertes es puja a 27, 5.

Tot i repetir que es tracta de dades provisionals, el regidor ha anunciat que el total d'estudiants d'infantil i primària que comencen dijous vinent a Mataró és de 12.946 alumnes. Un 54,9% aniran a escoles públiques i un 45,1% a concertades. “El 85% de les famílies han aconseguit la plaça en el centre que demanaven en primera opció”, ha dit el regidor que ha recordat que des del govern es treballa “amb insistència” per resoldre la construcció de la nova escola Angeleta Ferrer, també al centre, que es va haver de tancar quan es van detectar problemes en l'estructura. Els alumnes s'han hagut de traslladat al barri de Pla d'en Boet i la matriculació, segons dades de l'Ajuntament, ha baixat.

Canvis a secundària

Pel què fa a ESO, la tendència canvia. Els 5.337 alumnes que comencen primer aquesta setmana es reparteixen en 45 grups, 19 d'ells en centres públics i 26 en centres privats. Com a principal novetat, l'institut Alexandre Satorras implanta aquest curs la jornada intensiva que ja feien els instituts Miquel Biada, Damià Campeny, Puig i Cadafalch i Pla d'en Boet. A les escoles bressol municipals també han sobrat places, malgrat que hi ha hagut “un esforç d'organització horària per adaptar-se millor a les necessitats de les famílies”. Hi ha un total de 875 nens i nenes matriculats a les 9 escoles de Mataró.

Finalment, el regidor d'Ensenyament ha informat que el Centre de Formació d'Adults oferta 2.400 places i que el Centre de Formació Permanent Tres Roques orientarà els cursos per millorar “tant el nivell competencial com professional cap al món laboral”. Pel què fa a l'Escola Municipal de Música, el regidor d'Ensenyament ha explicat que l'oferta és de 725 places –l'any passat era de 77– i que abandona l'espai cedit per l'institut Miquel Biada. Aquest curs es posen en funcionament dues noves seus, una a l'escola Peramàs i l'altra a l'edifici de primària de l'escola Menéndez i Pelayo

L'escola Marta Mata, tota a punt

La presentació del curs escolar 2013-2014 s'ha fet en les instal·lacions de la nova escola Marta Mata a la carretera de Cirera. El centre compartia espais des del 2007 amb l'escola Antonio Machado esperant la construcció de l'equipament. La convivència entre les dues va obligar el 2011 a habilitar nous espais perquè els alumnes dels dos centres poguessin continuar amb normalitat. El setembre de l'any passat ja es va fer el trasllat dels infants d'infantil del Marta Mata al nou edifici i ara ha arribat el torn de la resta dels alumnes de primària. Aquest matí els pares feien cua per recollir els llibres de text.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.