Educació

educació

El PSC vol que els instituts recuperin el servei de menjador

La diputada al Parlament Marina Geli sosté que la compactació horària és, sobretot, una mesura d'estalvi

La diputada socialista al Parlament Marina Geli va criticar ahir que, amb la implantació de la jornada compactada a la pràctica totalitat dels centres de secundària públics, aquests s'hagin quedat sense servei de menjador i sense l'organització d'activitats complementàries a les tardes. Segons Geli, la supressió del menjador i de les activitats de tarda afecta els fills de les famílies econòmicament desafavorides i situa els centres públics en “pitjors condicions de sortida” que els centres concertats, que conserven aquests espais. “El menjador té una funció lectiva i compensatòria. Si el Departament d'Ensenyament l'ha tret dels instituts públics com una mesura d'estalvi, per què no ha fet el mateix en els concertats?”, va preguntar-se la diputada del PSC. Geli sosté que la jornada continuada ha estat implantada sobretot com una mesura d'estalvi. I en relació amb la disminució de la conflictivitat a les aules que ha suposat el nou horari, va apuntar la possibilitat que el mal ambient s'hagi trasllat a casa o bé al carrer. La diputada demana al govern de la Generalitat que incentivi la reobertura dels serveis de menjadors a secundària, bé per barris o bé per municipis, per atendre les famílies que ho necessitin. Va advertir que, sense el servei, es posa en perill l'equitat del sistema.

LA FRASE

El menjador té una funció compensatòria. Suprimir aquest servei posa en perill l'equitat del sistema
Marina Geli
diputada del psc al parlament de catalunya

LA XIFRA

647
docents són
els que, segons el PSC, s'han deixat de contractar en els darrers tres cursos a la demarcació.

Una major transparència

La diputada socialista demana també a Ensenyament més transparència en relació amb les dades sobre l'alumnat que fa l'etapa obligatòria a les comarques gironines. Geli va parlar de la disparitat de dades que aquests dies s'han posat sobre la taula: mentre que Ensenyament parla d'un miler d'alumnes més, el sindicat Ustec-Stes quantifica aquest increment en 2.000. Així mateix, va lamentar les condicions de precarietat en què ha de treballar una part important del col·lectiu docent, com també el volum de mòduls prefabricats que hi ha al territori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.