Educació

Un col·legi de València obliga l'alumnat d'Infantil a estudiar en castellà

Escola Valenciana fa la denúncia pública del canvi de política educativa d'aquest centre concertat

El col·legi María Auxiliadora de València era un dels pocs centres concertats que oferia una línia d'ensenyament en valencià a la ciutat en la seua oferta educativa, a part dels programes d'ensenyament en castellà que duu a terme.

Aquest ha estat un dels tres centres del País Valencià que va demanar un canvi de línia de valencià a castellà en el seu projecte Lingüístic de Centre per a l'actual curs. Això significa que l'alumnat nou de 3 anys que s'ha matriculat en aquest col·legi només té l'opció del Programa Plurilingüe d'Ensenyament en Castellà.

No obstant s'ha comés una irregularitat greu. Als alumnes de 2n i 3r d'Infantil, que estudiaven en el Programa plurilingüe d'Ensenyament en Valencià se'ls ha canviat també a la línia en castellà sense el consentiment de les famílies, segons fonts d'afectats que han arribat a l'Oficina de Drets Lingüístics d'Escola Valenciana aquesta setmana.

La legislació educativa no permet realitzar un canvi de programa per a alumnes que ja han començat el seu procés d'aprenentatge en un programa d'ensenyament siga en valencià o en castellà. Per tant els alumnes de 4 i 5 anys del col·legi Maria Auxiliadora haurien de tenir garantida l'opció que les seues famílies van triar quan van matricular-los, el programa Plurilingüe d'Ensenyament en Valencià.

Escola Valenciana assegura que la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports hauria de revisar aquest cas irregular i prendre les mesures pertinents.

En cas que no se solucione , l'única via que resta per fer és que les famílies afectades que ho decidisquen emprenguen accions legals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia