Educació

Universitat

Sant Hilari, seu de la 28a càtedra de la UdG

L'Ajuntament i les universitats de Girona i Vic van signar ahir el conveni per endegar la càtedra

Busca promoure la investigació de qualsevol temàtica relacionada amb l'aigua i col·laborar amb les empreses del sector

L'aigua, com a element bàsic i essencial per a la vida, és el centre de la càtedra que es va presentar ahir a Sant Hilari Sacalm i que agermana les universitats de Girona i de Vic amb el municipi de les Guilleries. L'espai escollit per signar el conveni va ser el centre d'innovació Aqua, on es farà la càtedra. Hi van ser l'alcalde, Albert Santaugini, el rector de la UVic, Jordi Montaña, i Joaquim Puigvert, vicerector de la UdG. Aquest últim va recordar que la universitat gironina té un campus internacional de l'aigua, fet que constata la seva expertesa en aquesta matèria. “La de Sant Hilari serà la càtedra número 28 de la UdG”, va dir a tall estadístic. Segons va explicar Santaugini, les empreses envasadores han mostrat interès per contribuir amb la càtedra, especialment Font Vella: “Hi apostaran, ens han dit.” Puigvert va afegir-hi que des de la UdG hi ha planificada una visita a tot el sector empresarial de l'aigua “per diagnosticar les necessitats que hi ha i concretar línies d'actuació”.

El centre Aqua va obrir les seves portes fa tan sols tres mesos com a espai d'innovació i museístic, i en aquest temps ha tingut ja més de 2.000 visitants. El que és cert és que a Santaugini se'l veia molt cofoi en la visita guiada que va oferir pels diferents espais d'Aqua. El centre té també un espai de viver d'empreses que tot just comença a arrencar tímidament (dues petites empreses s'hi instal·laran en breu). “La càtedra col·loca Sant Hilari en el mapa universitari. És un projecte ambiciós que ha de permetre que el poble faci un pas endavant. No serà fàcil trobar els recursos, però els trobarem”, va manifestar visiblement optimista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia