Educació

Més de 17.000 nens sense beca menjador, segons la Fapac

El president de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac), Àlex Castillo, va alertar ahir que els consells comarcals han denegat les beques menjador per aquest curs a 17.403 alumnes. La xifra suposa el 43% dels 40.774 nens que han demanat aquesta ajuda, tot i que la Generalitat va informar ahir que revisarà individualment aquests casos per tal que cap alumne amb necessitats alimentàries es quedi sense beca. Per fer-ho, aplicarà el criteri de l'índex de suficiència de Catalunya (IRSC).

Castillo va instar la Generalitat a solucionar de manera urgent aquest “desgavell administratiu” i va recordar que els nens no poden esperar al desembre per menjar. Les xifres que ahir va fer públiques la Fapac corresponen a la informació facilitada per 18 consells comarcals que ja han resolt les peticions. La Fapac va denunciar, a més, la diversitat de criteris que apliquen els diferents consells.

El Departament d'Ensenyament sosté que només ha rebut la informació d'un terç dels 41 consells comarcals. La conselleria va avançar que ampliarà de 64.000 a 74.000 el nombre d'ajudes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia