Educació

educació

Un equip de Palafrugell guanya el First Lego League

Es diuen Robotnick i van quedar primers de la segona jornada

Seran a la final estatal de Barcelona, al març

L'equip Robotnick, de l'INS Baix Empordà de Palafrugell, va guanyar diumenge la segona jornada del First Lego League (FLL), que es va dur a terme durant el cap de setmana a l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la UdG. La competició, en la qual van participar tretze equips, es va centrar a l'entorn del desafiament Nature's fury per controlar desastres com ara terratrèmols, tsunamis, huracans i altres fenòmens naturals. Els participants, acompanyats d'un entrenador –generalment un professor del seu centre escolar–, han de resoldre problemes reals construint i programant un robot tot usant conceptes d'enginyeria amb peces del popular joc de construcció Lego.

La primera jornada va ser dissabte. Els guanyadors van ser l'equip Mini Salvauth Park de Girona. Entre tots dos dies, aquest any hi han participat 27 equips. Els dos guanyadors participaran en la gran final estatal de Barcelona, el 22 de març. Qui guanyi podrà participar en un torneig mundial que pot ser l'Open European Championship (a Pamplona al maig) o bé el World Festival (que es farà a Saint Louis, els Estats Units, a l'abril).

Un repte, tres parts

Cada any, la FLL llança un nou repte basat en un problema del món real. El repte té tres parts. En la primera han de fer un projecte científic. Es tracta d'identificar un problema real relacionat amb la temàtica del repte, proposar una solució innovadora i compartir les seves experiències amb una presentació.

Posteriorment han de fer un robot utilitzant el kit Lego Mindstorms i intentar superar les deu missions que se'ls encarreguin. Han d'explicar també com han fet el robot i les estratègies que han seguit per superar les missions. A l'hora d'emetre el veredicte, els jutges tenen en compte valors com ara el respecte als altres i el treball en equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia