Educació

Els professors de la UB denuncien una precarietat extrema

El docents associats al centre han interposat una queixa al síndic de greuges

Diuen que cobreixen places fixes

Un col·lectiu de professors associats de la Universitat de Barcelona (UB) ha denunciat la seva “extrema precarietat laboral” al síndic de greuges, Rafael Ribó, que ja ha obert una investigació. Segons els demandants, la universitat hauria estat cobrint baixes de professors titulars amb altres associats, que tenen una escala salarial molt més baixa, perquè, teòricament, haurien de ser “especialistes de reconeguda competència que acreditin exercir la seva activitat professional fora de la universitat”, segons la llei d'universitats.

Els professors alerten que en realitat s'estan contractant professors que no tenen cap ingrés fora del centre o bé una feina en un altre àmbit. Segons les seves dades, mentre els professors titulars treballen 240 hores a l'any i cobren 2.526 euros al mes, els associats en cobren entre 545 i 181 en funció de si fan entre 180 hores i 60 hores l'any. A més, denuncien que les baixes de permanents es cobreixen amb associats.

La UB, però, sosté que les baixes es cobreixen amb professorat a temps complet i va negar que vulgui tenir el 50% del professorat com a associat. “Si la proporció ha pujat, no és per voluntat sinó per efecte de la taxa de reposició del màxim del 10% obligada des del 2012”, argumenta la universitat.

LA XIFRA

2.000
professors
associats donen classe a la Universitat de Barcelona, segons dades del mateix centre.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia