Educació

Més d'un miler d'escolars per la pau, a Girona

Se celebrava un dels actes del Dia Escolar per la No-violència

Tots els nens portaven fulards amb missatges

El parc del Migdia de Girona va acollir ahir més d'un miler d'alumnes d'una dotzena d'escoles de la ciutat per celebrar el Dia Escolar per la No-violència i la Pau. A partir de les 11 h, nens i nenes de les escoles Masmitjà, Eiximenis, Font de l'Abella, Maristes, Mare de Déu del Mont, Marta Mata, Migdia, Pare Coll, Pla de Girona, Verd i Vila-roja, i amb la col·laboració de l'escola Carme Auguet, que no va poder assistir-hi, van trobar-se a la gespa del parc per celebrar l'acte, titulat Fulards per la pau. Per aquesta raó, tots els alumnes portaven fulards en què hi havia escrits missatges de pau.

Missatges i música

L'acte va començar amb els parlaments d'un representant de la Coordinadora d'ONG Solidàries i el regidor de Serveis Socials de Girona, Eduard Berloso. Posteriorment els nens van poder gaudir de l'espectacle ofert per dos animadors, en Jan i la Jana, que els van acompanyar amb els seus jocs fins a la lectura d'un manifest. Dotze alumnes, un de cada escola, van llegir davant els seus companys els missatges preparats en els seus centres educatius. L'esdeveniment va acabar amb la cantada conjunta de la cançó El món seria més feliç. El regidor Berloso va explicar als nens que els fulards es penjaran tots a l'entrada de l'Ajuntament de Girona. L'esdeveniment era promogut per la Coordinadora d'ONG Solidàries i el servei de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Girona. Van participar-hi també els instituts Montilivi de Girona i Vallvera de Salt.

LA XIFRA

12
escoles
de Girona van participar en l'acte, amb la col·laboració dels instituts Montilivi de Girona i Vallvera de Salt.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia