Educació

Universitats

Ajut a la simulació de reaccions químiques

finançament ·

L'investigador Eduard Matito rep una subvenció de 75.000 euros de l'Estat per crear el seu grup de recerca

línia ·

El doctor de la UdG treballa en mètodes de càlcul i ha estat contractat cinc anys per una institució basca

T ot i no tenir possibilitats de fer de professor a la Universitat de Girona (UdG) ni d'aspirar a places del govern, l'investigador Eduard Matito (Girona, 1980) avança en l'àmbit de la química computacional. Matito és un dels vuit investigadors de l'Estat que ha rebut una subvenció de 75.000 euros del Ministeri d'Economia i Competitivitat per crear el seu propi grup de recerca.

Doctor en química per la UdG el 2006, Matito ha fet estades a Dinamarca, al País Basc i Polònia i ara ha rebut un impuls com a recercador. L'ajut estatal permetrà a Matito, membre de l'Institut de Química Computacional (IQC) de la UdG, desenvolupar noves eines en els mètodes de càlcul per modelar sistemes moleculars i simular reaccions químiques amb l'ajuda dels ordinadors.

Matito, que es considera un “químic teòric”, assenyala que el 75% dels càlculs de sistemes moleculars es fan utilitzant eines creades fa més de quinze anys i que “han quedat estancades. La ciència evoluciona i no pot ser que hi hagi camps que no ho facin”. Matito assenyala que la simulació virtual de reaccions químiques permet, entre altres exemples, estalviar costos a l'hora de confeccionar un genèric (en medicina) o en el contingut d'un protector solar.

L'Estat ha concedit l'ajut a Matito perquè el seu projecte va ser seleccionat en els programes del Consell Europeu de Recerca, tot i que finalment no va rebre el subvenció d'1,5 milions d'euros. Paral·lelament, la Fundació Ikerbasque contractarà cinc anys l'investigador de la UdG. Matito treballarà a Girona fins que vagi a la Universitat del País Basc, d'aquí a un any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia