Educació

universitat de girona

Bonet retalla el pressupost de la UdG en cinc milions

El pressupost del 2003 era de 87,1 milions i el d'aquest exercici és de 82 perquè l'equip de govern ha hagut d'aplicar els ajustaments de dos anys

Nova partida per contractar professors

El pressupost de la Universitat de Girona per a aquest any serà de 82 milions d'euros, cinc milions menys que fa un any. El nou equip de govern, encapçalat pel rector Sergi Bonet, ha hagut d'aplicar de cop la retallada que el govern de la Generalitat havia fixat per al 2013 i també per al 2014. Per aconseguir quadrar els números, el nou govern ha estalviat fins a 280.000 euros en càrrecs de confiança i ha arraconat el projecte de traslladar la formació continuada a Montilivi, a un edifici cedit per la Generalitat. Per contra, es crea una partida de 230.000 euros per contractar nous professors ja que en el curs que ve es desdoblaran tots els grups que a primer tinguin més de 60 alumnes per aula.

El pressupost del 2013 de la UdG va ser de 87,1 milions d'euros. L'antic equip de govern el va aprovar sense saber de quins diners podria disposar per part de la Generalitat, que va aprovar el seu pressupost a les acaballes de l'any. Això ha fet que enguany el nou equip de govern hagi hagut de confeccionar els números per a aquest 2014 aplicant de cop la retallada estipulada pel govern per als dos exercicis. En total, la Generalitat transferirà cinc milions d'euros menys que fa un any i això fa que el pressupost passi dels 87,1 milions d'euros als 82. La intenció de l'equip de govern del rector Bonet és portar-lo a aprovació a finals d'aquest mes de març o a principis d'abril.

El rector de la UdG va remarcar que, malgrat els ajustos que han hagut de fer en matèria de personal, cap treballador amb plaça perdrà la feina. “Un dels nostres compromisos en campanya va ser que cap persona amb plaça fos acomiadada, les places que hem eliminat eren de lliure designació”, ha destacat.

Un dels objectius d'aquest any és desdoblar totes aquelles classes on hi hagi més de seixanta estudiants matriculats per tal de millorar el nivell de la docència i que hi hagi més proximitat entre alumne i professor. Això comportarà, per tant, la contractació de més professors.

LA XIFRA

60
alumnes
per aula és el màxim que es permetrà a primer curs. A partir d'aquesta xifra, es desdoblaran els grups.

“Medicina ha d'anar allà on es faci el nou Trueta”

Sobre la ubicació de la Facultat de Medicina, el rector de la UdG va declarar que no vol interferir en la política sanitària del govern català, però que plantejaran fer la nova facultat allà on finalment es decideixi construir el nou Trueta. “Tant si va on hi ha l'actual hospital com si es planteja a prop del Santa Caterina de Salt, podem trobar espais per fer-hi la facultat, que creiem que ha d'anar lligada als equipaments sanitaris més potents de les comarques”, va exposar. Amb tot, Bonet va reconèixer que el pressupost del pla d'inversions es dedicarà només a despeses de manteniment dels edificis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia