Educació

educació

Santa Coloma fa un pas pel centre d'educació especial

El ple de l'Ajuntament va aprovar ahir per unanimitat la cessió dels terrenys necessaris per a la construcció de l'escola, que durà a terme la Fundació Privada Astres

El ple de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners va aprovar ahir la cessió d'uns terrenys propietat municipal a la Fundació Privada Astres (sense ànim de lucre) per a la construcció d'una escola d'educació especial. La cessió es va fer per unanimitat de tots els grups, excepte el PP, ja que el seu regidor no va assistir al ple.

L'alcalde, Antoni Solà, va explicar que el Departament d'Ensenyament estaria disposat a posar-hi el professorat ja en el curs vinent, però no a construir cap centre en aquests moments. En canvi, a través de la Fundació Astres es podria començar la construcció d'un centre llargament reivindicat però que seria concertat. “Tenim converses pendents encara, però val la pena que iniciem la cessió dels terrenys per posar de manifest la voluntat de l'Ajuntament”, va argumentar Solà. A preguntes del regidor de la CUP, Albert Teixidor, que ahir va prendre possessió del càrrec, l'alcalde va aclarir que encara no hi ha projecte, i que en tot cas la construcció es faria per fases. La regidora d'ERC Carme Dilmé va felicitar l'equip de govern per aquest pas endavant, però va matisar que el projecte que s'havia posat sobre la taula el 2009 no preveia educació especial per a primària, i va fer referència a la moció que va presentar ERC per reclamar aquest centre, l'any passat. Dilmé donava per fet que com que es tracta d'un centre concertat tindria un cost per a les famílies, però Solà va afirmar que encara “no se sap del tot”. Actualment, els nens que necessiten educació especial s'han de traslladar a centres de Girona o de Blanes. En el ple també es va aprovar per unanimitat la formalització del conflicte en defensa de l'autonomia local contra la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local, que limita molt les competències dels ajuntaments.

LA FRASE

Val la pena que iniciem la cessió dels terrenys per posar de manifest la voluntat de l'Ajuntament
Antoni Solà
alcalde de santa coloma de farners
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia