Educació

Educació

L'escola Eiximenis de Girona creixerà per la plaça Constitució

L'equip de CiU farà una proposta perquè una part de l'espai públic sigui pati

És una reivindicació històrica

L'Ajuntament de Girona està disposat a fer realitat una de les reivindicacions més històriques de l'escola Eiximenis i ampliar l'espai de pati. L'equip de govern de CiU s'ha compromès amb la comunitat educativa a buscar alguna fórmula perquè el centre educatiu pugui fer créixer el pati aprofitant una part de la plaça Constitució, annexa al centre escolar. La regidora d'Educació, Isabel Muradàs, explica que aquest és el compromís adquirit i “ara des dels serveis d'Urbanisme es treballa en la proposta amb la voluntat que a l'abril puguem exposar la idea a la comunitat educativa”.

Es tracta només d'un primer pas per trobar una solució, però l'escola confia que sigui el pas definitiu per donar resposta a “una reclamació eterna”, tal com la qualifica la directora de l'escola, Tat Asso. Muradàs indica que l'alternativa que es vol “és que durant les hores lectives l'espai serveixi de pati, mentre que els caps de setmana, i més enllà de l'horari escolar, continuï sent un espai públic de la plaça Constitució”. De fet, des de l'àrea d'Urbanisme del consistori s'admet que el redisseny global de la plaça Constitució és un dels temes que estan en cartera de l'equip de govern, tot i que reconeixen que de moment no és una qüestió immediata.

Aquesta possibilitat s'ha posat sobre la taula després de rebre definitivament la negativa de l'Estat a cedir una part de l'antic edifici de la Subdelegació del Govern espanyol, situat just a la finca annexa a l'escola Eiximenis. La negativa va arribar, tot i que, fins i tot, s'havia aprovat una proposició no de llei en aquest sentit al Congrés dels Diputats el novembre del 2009. El consistori també havia aprovat mocions en aquesta línia, però la negativa final, per necessitats diverses argumentades, ha provocat que el consistori gironí miri de buscar una solució a un problema greu de l'escola, que tampoc té gimnàs.

Ara cal fer tres torns d'esbarjo

La necessitat d'aquesta escola centenària del centre de Girona de tenir més espai de pati és peremptòria. Ho demostra el fet que des de fa anys, i per garantir un mínim de seguretat, l'escola té organitzada l'hora d'esbarjo a mig matí en tres torns. “Això dificulta molt la gestió, perquè, tenint en compte que tampoc tenim gimnàs ni espai polivalent, quan hi ha educació física tampoc pot haver-hi alumnes al pati”, assenyala la directora del centre, Tat Asso. La voluntat de disposar de més metres quadrats és una de les reivindicacions històriques del centre, perquè el creixement del nombre d'alumnes i l'ampliació que es va fer en el seu dia l'han deixat sense espai.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia