Educació

educació

Un 40% dels centres fan alguna matèria en llengua anglesa

La consellera Rigau va presidir ahir la celebració del 30è aniversari de l'Escola Oficial d'Idiomes de Girona

Un 40% dels centres educatius de les comarques gironines imparteixen alguna matèria en anglès. Així ho va afirmar ahir la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, en el parlament que va fer a l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Girona amb motiu de la celebració del 30è aniversari del centre, acte que va presidir. Segons va explicar, l'objectiu del departament és doblar en cinc anys el nombre de centres que fan classes de matèries no lingüístiques en anglès. La consellera Rigau va esmentar el paper que les escoles oficines d'idiomes han tingut justament en la formació del professorat en actiu. “L'Escola Oficial d'Idiomes de Girona és un referent a les comarques gironines”, va manifestar la consellera Rigau, que va dir que aquests centres són un exemple d'autonomia i exigència.

La titular d'Ensenyament va expressar la seva satisfacció de participar en els actes de commemoració del 30è aniversari de l'EOI de Girona, perquè, tal com va recordar, en va promoure l'arrencada des del seu càrrec com a cap dels serveis territorials d'Ensenyament. I en aquest sentit, va destacar que l'escola d'idiomes de Girona va ser la segona que es va posar en marxa
a Catalunya, després del centre de les Drassanes a Barcelona. Durant l'acte, al qual també van assistir l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el director dels serveis territorials d'Ensenyament, Albert Bayot, la psicòloga i pedagoga Dolors Reig va pronunciar una conferència sobre els reptes i les oportunitats de l'educació el segle XXI.

Un total de 32.000 alumnes al llarg de trenta anys

Un total de 32.000 alumnes han passat per les aules de l'Escola Oficial d'Idiomes al llarg dels seus trenta anys d'existència i 8.000 més s'hi han anat a examinar per certificar el nivell d'idiomes. Aquest curs, hi ha 3.500 alumnes matriculats entre Girona i els centres públics delegats de Palafrugell i Santa Coloma de Farners. S'hi ensenyen vuit llengües. La directora de l'escola, Maite Maneu, va reconèixer que en els darrers anys ha crescut el nombre d'alumnes que estudien alemany, “conscients que conèixer-lo els pot obrir moltes portes”. I va destacar l'augment de la demanda del rus en els àmbits vinculats al món del turisme i de la restauració.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia