Educació

educació

Crida a no aplicar el decret de plantilles

Els sindicats rebutgen la normativa i demanen la destitució de Rigau

La junta de personal docent de les comarques gironines –formada per representants d'USTEC, CCOO, ASPEPC i UGT– va expressar ahir el seu rebuig frontal al decret de provisió de plantilles perquè consideren que és “el decret del dit”, per mitjà dels quals els directors podran triar, seguint criteris arbitraris, bona part del professorat. Els quatre sindicats van fer una crida a la insubmissió per part dels centres i van reclamar la destitució de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. Així mateix, van anunciar la convocatòria de mobilitzacions, com ara una vaga indefinida, d'aquí a finals de curs. “No ens aturarem fins a la retirada del decret”, van anunciar.

Xavier Díez, de la Ustec, va advertir de les conseqüències que pot tenir en l'escola pública l'aplicació de sistemes de selecció de personal propis de l'empresa privada. Segons va dir, el decret de plantilles obre la porta a la discriminació laboral per raó de sexe, edat i situació personal. Els sindicats temen que les escoles es vegin envaïdes per una allau de reclamacions per part dels candidats exclosos en la selecció.

Neguen que el nou reglament fos consensuat

Els membres de la junta de personal van acusar ahir la consellera Rigau de mentir quan assegura que el decret va ser negociat i consensuat amb la comunitat educativa abans de sortir publicat. I en aquest sentit, van indicar que la majoria dels membres del Consell Escolar de Catalunya són representants de la mateixa administració educativa i només cinc ho són de les organitzacions sindicals. “És una reforma pinochetista i s'ha dut a terme ignorant la comunitat educativa; s'ha fet a traïció”, va declarar Díez, que va afegir-hi que “la democràcia, dins del Consell Escolar de Catalunya, és una pantomima”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia