Educació

Cinquanta nous cicles d'FP en els darrers tres anys

El saló Expojove de Girona va obrir ahir les portes amb la novetat de rebre també els alumnes de batxillerat, que hi poden trobar informació de pràcticament totes les universitats catalanes

El saló Expojove va arribar ahir a la novena edició amb més expositors que mai –un total de setanta– i amb la novetat, més destacable, de rebre els alumnes de batxillerat, que hi poden trobar una àmplia representació de les universitats catalanes, ubicades al segon pis del recinte firal. Amb tot, i com en edicions anteriors, el pes d'Expojove, que té com a lema Dissenya el teu futur, recau principalment en l'oferta de cicles formatius. En aquest sentit, el director dels serveis territorials d'Ensenyament, Albert Bayot, va destacar que a les comarques gironines s'ha posat en marxa en els últims tres anys una cinquantena de nous cicles formatius. “Estem en un moment de màxima oferta formativa”, va indicar Bayot en l'acte d'inauguració del saló, del qual va ressaltar que “marca un punt d'inflexió” en el procés d'orientació formativa dels joves.

Per la seva part, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va animar els joves a treure el màxim profit del saló, que, en opinió seva, “és l'expressió que el futur està per conquerir”. El president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, va qualificar Expojove “d'una fira molt útil i necessària” en un moment de crisi com l'actual. Els representants de les tres institucions van coincidir a agrair l'esforç de les institucions i dels mateixos centres educatius involucrats en l'organització del saló.

La CUP de Girona va expressar ahir el seu desacord amb l'estand que l'exèrcit espanyol té a Expojove i en demana la retirada. La formació critica que els organitzadors permetin la promoció dels valors de l'exèrcit en l'educació dels joves. Està previst que més de 6.000 joves d'arreu de les comarques gironines visitin Expojove en els dos dies.

LA XIFRA

70
expositors
ofereixen informació als joves, en la novena edició d'Expojove, que ahir va obrir les portes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia