Educació

Engega el IV simposi sobre l'ensenyament del català

L'esdeveniment reflexionarà sobre la direcció a seguir

Tractarà les ingerències polítiques en la llengua

El president de la Generalitat, Artur Mas, va inaugurar ahir la quarta edició del Simposi Internacional sobre l'Ensenyament del Català, organitzat per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, que aplegarà més de tres-cents assistents i prop de cent quaranta comunicacions i ponències.

El simposi té com a objectiu valorar la situació actual de l'ensenyament de la llengua catalana i assenyalar les direccions a seguir en el futur. Entre les qüestions que es tractaran hi ha l'ús d'altres llengües estrangeres a l'aula i el nou model de l'ensenyament del català en entorns plurilingües. El simposi també tractarà aspectes d'actualitat relacionats amb la llengua com ara les ingerències polítiques i judicials en el model d'escola en català i els qüestionaments de la unitat de la llengua.

Durant els tres simposis anteriors, celebrats els anys 1981, 1992 i 2002, es van aplegar a Vic centenars de professionals que van analitzar l'evolució pedagògica en l'ensenyament del català en tots els àmbits i els canvis produïts en la situació sociolingüística de la societat.

La trobada científica es clourà avui, amb la intervenció de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i es faran públiques les conclusions.

LA XIFRA

300
persones
participen en el simposi sobre l'ensenyament del català que organitza la Universitat de Vic.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia