Educació

Més de 81.000 persones exigeixen Alberto Fabra el dret a tenir ensenyament en valencià

Un total de 7 comarques han acollit aquest cap de setmana les festes per la llengua que organitzen les Coordinadores comarcals d'Escola Valenciana.

L'organització vol que el President i la Consellera prenguen nota del que demana la societat valenciana

Unes 30.000 persones a Corbera (la Ribera), entorn a 8.000 a Alacant (l'Alacantí), més de 12.000 a Vinalesa (l'Horta Nord), unes 7.000 a Olocau (el Camp de Túria), vora 6.000 a Benicarló (el Maestrat – Els Ports), més de 2.000 a La Romana i ahir, vora 16.000 participants a Gata de Gorgos (la Marina Alta), han estat els resultats de participació del primer cap de setmana de les Trobades d'Escoles en Valencià 2014.

Sota el lema “Escola Valenciana, la nostra escola”, alumnes, pares, mares, docents, col·lectius i entitats han omplert aquest cap de setmana els carrers i les places de set poblacions distribuïdes de nord a sud del territori valencià i han participat als 454 tallers didàctics dels centres educatius i les paradetes d'entitats de cada comarca.

A tot això cal sumar l'extensa oferta d'activitats que s'han desenvolupat amb exposicions, exhibicions esportives, animació de carrer i música als escenaris d'aquestes festes per la llengua.

“El govern de la Generalitat Valenciana ha detectat d'una manera correcta que l'ensenyament en valencià pot ser majoritari al nostre sistema educatiu si s'atén a la demanda de les famílies, però la reacció de l'Administració ha estat diametralment contrària a la voluntat de la ciutadania, ja que s'estan realitzant accions per limitar i frenar l'oferta d'ensenyament en valencià amb dures supressions de línies en valencià arreu de les nostres comarques. Demanem als màxims representants dels valencians i les valencianes que apliquen el que les famílies demanen i que abandonen postulats ideològics antidemocràtics”, ha valorat el president d'Escola Valenciana.

Esclat valencià a Corbera

Carles Balaguer i Pastor

Els carrers del poble s'han farcit de xiquets, xiquetes, pares, mares,... veïns i veïnes de tota la Ribera celebrant la 29a Trobada d'Escoles en Valencià que ha tingut lloc a Corbera.

La maduresa de la plataforma Escola Valenciana es referma any rere any. Nombroses han estat les activitats musicals, culturals i lúdiques que inundaven els carrers de tallers per als més menuts, organitzats pels centres docents, entitats educatives de la Ribera i amb la col·laboració d'associacions cíviques, que en un assolellat 6 d'abril, un dia sens dubte especial, han celebrat una de les festes més representatives en defensa de l'escola de qualitat i en valencià.

Superades totes les expectatives (vora 30.000 persones) amb esperit lúdic, a més de festiu, s'ha convertit en un èxit d'organització. Corberans i corberanes han estat a l'altura, han rebut amb els braços oberts tot un riu de gent. Corbera ha gaudit, a doll, dels somriures i rialles dels més menuts que juntament amb els seus pares i mares han estat protagonistes durant tota la jornada.

Una fita històrica a Corbera per l'afluència i la seua organització. S'ha estat al nivell requerit per una festa com aquesta on es visualitza l'autoestima pel valencià i es reclama als responsables institucionals l'ús normal, i per a tot, de la nostra llengua.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia