Educació

Tancades contra la supressió d'aules en l'ensenyament públic

Més d'un centenar d'escoles ha participat en el ”Dijous de Lluita” convocat per les plataformes, els sindicats i les associacions de pares, maresi alumnes del sector

“Tots som Cremona” i la Plataforma per l'Ensenyament Públic, han estat els convocants d'aquesta acció reivindicativa que van secundar ahir per primera vegada, més d'un centenar d'escoles escampades arreu del territori valencià.

Fins i tot l'STEPV i la Federació Escola Valenciana, van optar per protagonitzar un tancament en defensa de l'ensenyament en valencià i en solidaritat amb les escoles que la Conselleria ha decidit suprimir aules a causa de l'arranjament escolar i amb l'excusa de la caiguda de la natalitat.

Entre les escoles que han protagonitzat les tancades del “Dijous de Lluita” s'hi troba el Ciutat de Cremona de la vila d'Alaquàs, els pares i mares del qual porten més de 50 dies pernoctant al centre, a fi de protestar per la tancada de l'única aula de tres anys amb que compta aquesta escola instal·lada en barracons. Una supressió que condemna al tancament del col·legi en un futur pròxim.

Igualment han decidit secundar la tancada d'ahir dijous, les escoles Bonavista i Martínez Valls d'Ontinyent, que també han ocupat pàgines dels diaris durant els darrers 20 dies que porten de reivindicació per les mateixes causes de l'arranjament escolar.

Un atac al valencià

Casualment, la major part d'aules que s'han de tancar o suprimir degut a la planificació escolar prevista per la Conselleria, afecten a les línies en valencià i, és per això que, Escola Valenciana ha presentat un contenciós administratiu en què demana la supressió de l'arranjament escolar i la paralització del procés d'admissió en 96 pobles en què s'hi perden aules en valencià.

En aquest sentit, Vicent Moreno, actual president d'Escola Valenciana, denuncia que “mentre la conselleria tanca unitats en valencià en l'escola pública, habilita classes en castellà en centres concertats i fin si tot atorga una classe de 3 anys en castellà per a 10 alumnes de l'escola Pare Català de Benimaclet”.

EPA de Torrent

Tot i no afectar-li directament l'arranjament escolar que proposa la Conselleria d'Educació dirigida per Maria José Català, l'Escola Permanent d'Adults de Torrent va decidir sumar-se a la campanya de “Dijous de Lluita” en solidaritat amb el conjunt de l'escola pública. Durant la jornada d'ahir dijous 10 d'abril, van decidir protagonitzar una tancada fins les zero hores, després de finalitzada la jornada de treball, en que van estar presents, a més del professorat, l'associació d'alumnes i alguns representants de la societat civil torrentina als que es va afegir la Plataforma per l'Ensenyament Públic de l'Horta Sud i l'Associació La Gavella en defensa de la llengua.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia