Educació

El govern de Salt busca un emplaçament temporal per a l'escola Les Arrels

De moment no es traslladarà al Vallvera Sitjà on serà el centre definitiu quan es desenvolupi el sector

Mentrestant es vol trobar un espai proper a l'actual

L'Ajuntament de Salt treballa per trobar un terreny on ubicar de manera temporal l'escola Les Arrels, que actualment està situada al pati d'un altre centre escolar, l'escola Mas Masó.

La intenció és que no sigui un terreny de compra, sinó de lloguer. Per dur a terme aquesta actuació, el ple va aprovar ahir una modificació de crèdit que activa una partida de 50.000 euros per a l'adequació del terreny que finalment s'esculli. L'escola estarà en aquest nou espai a partir del curs vinent i fins que es pugui desenvolupar el sector Vallvera-Sitjà, on es vol ubicar el centre educatiu. El regidor d'Ensenyament, Robert Fàbregas, assegura que no treballen amb cap previsió de quan es podrà fer el centre definitiu, ja que dependrà que la Generalitat pugui construir-lo un cop el consistori hagi cedit el terreny. Aquesta cessió no s'ha pogut fer perquè el desenvolupament del planejament al Vallvera-Sitjà està en un punt que encara no permet la cessió, va explicar l'alcalde, Jaume Torramadé, durant el ple. La ubicació al Vallvera-Sitjà, a l'avinguda de la Pau, just davant d'on hi ha l'escola universitària de fisioteràpia EUSES, era el lloc on en un primer moment ja es volien posar els mòduls de Les Arrels a partir del curs vinent. Es tractava, però, d'un terreny de compra en el qual s'hi volien invertir uns 100.000 euros, incloent-hi l'adequació (vegeu El Punt Avui del 19 de novembre del 2013). A la modificació de crèdits d'ahir, que incloïa altres traspassos entre partides, hi van votar a favor tots els grups municipals excepte el PSC, que es va abstenir.

Altres punts del ple

D'altra banda, el ple va ratificar també les al·legacions presentades al projecte de construcció d'una variant a Bescanó, vial que es preveu en el projecte que trepitgi les deveses de Salt. En aquest punt, el suport va ser unànime per part de tots els grups.

També es van fer les declaracions de concurrència per obtenir rebaixa de l'IBI per als pisos que s'han cedit a la borsa de lloguer social. Finalment han estat 24 els pisos que reuneixen els requisits i els propietaris dels quals obtindran la rebaixa. En l'apartat de donar compte, el regidor d'Hisenda, Albert Casellas, va presentar el pla pressupostari del govern saltenc per als propers quatre anys (període 2014-2017). S'hi preveu una rebaixa de l'endeutament de més de 33 punts percentuals. Aquest 2014 l'endeutament es preveu a prop del 101%, i la previsió pel 2017 és que sigui del 67%. El govern va donar compte també d'una tercera sentència judicial que dóna la raó a Salt pel que fa a la falta de competència del govern de la Generalitat per decidir per on ha de passar el by-pass de mercaderies, que es volia fer passar pel poble, seguint l'autopista AP-7.

LES XIFRES

50.000
euros
està previst que costi l'adequació del terreny de lloguer on s'hagi d'ubicar l'escola Les Arrels.

LA DATA

9.2014
Ha d'estar
preparada la nova ubicació temporal per a l'escola Les Arrels per començar el curs.
100.000
euros
va ser la modificació de crèdit que es va fer el 2013 per adquirir el terreny de l'escola, actuació ara aturada.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia