Educació

Joves emprenedors podran fer estades en empreses d'altres països de la UE

La Cambra de Comerç de Girona gestiona el programa Erasmus adreçat a nous empresaris

És un projecte innovador amb poca implantació a l'Estat

La Cambra de Comerç de Girona ha estat autoritzada per Brussel·les per gestionar el programa Erasmus per a joves emprenedors, la versió empresarial del conegut programa europeu d'intercanvi d'estudiants. La Cambra de Comerç de Girona és l'única institució de les comarques gironines que gestiona aquest servei, i en l'àmbit de Catalunya es col·loca just després de Terrassa, la primera població a oferir-lo.

Aquest programa dóna l'oportunitat a nous emprenedors d'aprendre d'empresaris experimentats que dirigeixen petites o mitjanes empreses d'altres països de la UE. David Coromina, tècnic de relacions exteriors de la Cambra, va destacar que, a diferència de l'Erasmus tradicional, “no es tracta d'un estudiant que està en pràctiques, sinó d'un empresari que va a aprendre de l'expertesa d'un empresari”. La principal condició per accedir-hi és que el negoci que ha començat l'emprenedor tingui menys de tres anys. Els beneficiaris reben una beca mensual que se situa entre 1.100 euros i 530, depenent del país d'estada. L'import més alt correspon a Dinamarca i el més baix, a Albània. No hi ha límit d'edat. I el temps mitjà de l'intercanvi és de tres mesos.

Els objectius principals d'aquest programa són fomentar l'emprenedoria i potenciar els contactes amb el mercat europeu de cara a futurs tractes comercials. Per la seva banda, l'empresari d'acollida es pot beneficiar d'una nova visió sobre el seu negoci i té l'oportunitat de cooperar amb socis estrangers i aprendre sobre els nous mercats.

LA XIFRA

1.100
euros
mensuals és l'import màxim de la beca que pot rebre el beneficiari d'aquest programa.
3
mesos
és el temps per estada que la Cambra de Comerç considera més òptim. Però es pot allargar fins a sis mesos.

Set persones ja s'han interessat pel projecte

Tot i que la Cambra de Comerç de Girona fa poc que ha començat a fer difusió del nou servei, ja hi ha set persones que s'hi han mostrat interessades. I el primer intercanvi podria tenir lloc després de l'estiu. Per accedir al programa, cal omplir una sol·licitud a través del web del programa (www.erasmus-entrepeneurs.eu), seleccionar un punt de contacte del país d'origen i contactar amb un emprenedor a l'estranger.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia