Educació

Educació convocarà oposicions per a l'any vinent

S'adjudicaran al voltant de 8.000 places docents vacants al mes de juliol

Català ha demanat al Ministeri que eleve la taxa de reposició a un mínim del 50% de manera que els llocs podrien ascendir a uns 800

El ple del Consell va aprovar ahir l'Oferta Pública d'Ocupació de personal docent no universitari per a l'any 2014, en què es preveuen 116 noves places per als cossos de Mestres i Professors d'Ensenyament Secundari.

Les oposicions seran convocades el pròxim any 2015, complint d'esta manera amb el compromís amb els sindicats educatius de no fer el procés en 2014 per a acumular-lo] al pròxim any i que poguera ser més important.

En concret, l'oferta preveu 90 places vacants del Cos de Mestres i 26 del Cos de Professors d'Ensenyament Secundari. Aquesta Oferta Pública d'Ocupació es correspon amb el màxim de places que permet convocar la taxa de reposició d'efectius, que establix en un 10 per cent el percentatge de vacants produïdes a l'últim any que poden ser cobertes.

Al respecte, des de la Conselleria d'Educació s'ha assenyalat que la titular d'este departament, la consellera María José Català, ha sol·licitat al Ministeri d'Educació que s'eleve a partir de l'any que ve la taxa de reposició a un mínim del 50 per cent. En cas de veure satisfeta esta demanda, el nombre de llocs podria ascendir fins al voltant de 800, han calculat des de l'administració autonòmica.

La Conselleria també ha consultat al Ministeri la possibilitat que s'atenguen les demandes de reposició de personal de les universitats en el cas que superen el percentatge marcat fins ara, han puntualitzat a Europa Press des del departament de Campanar.

Amb la publicació de l'Oferta Pública d'Ocupació de personal docent, la Conselleria d'Educació pretén “donar major estabilitat a la plantilla docent, el que redundarà en una millora de la qualitat educativa, ja que els centres disposaran d'un major nombre de personal funcionari de carrera i els funcionaris de carrera podran optar a destinacions definitius”.

Alhora, els centres podran implantar i desenvolupar els seus programes de millora educativa i organitzativa amb totes les garanties, tenint en compte que el seu personal seguirà sent el mateix.

L'oferta també reserva un 7% de les vacants per a ser cobertes per personal amb discapacitat de grau igual o superior al 33%, a fi que, progressivament, s'arribe al 2% dels efectius totals del personal docent de la Generalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia