Educació

Indignació per la dificultat en les matemàtiques en les proves de la selectivitat

Els estudiants denuncien que el nivell de l'examen d'aquest any perjudica el seu resultat global

Els alumnes més brillants també ensopeguen amb el test

El fantasma de l'examen de matemàtiques de la selectivitat de l'any passat, que molts alumnes van repetir perquè contenia errors, va planar ahir per les aules on els estudiants del batxillerat científic s'enfrontaven a la prova d'aquesta assignatura. Molts estudiants, fins i tot els d'expedient acadèmic més brillant i els que treuen més bones notes en matemàtiques, van ser incapaços d'acabar-lo o de fer-lo bé i, de seguida, van traslladar la seva indignació a les xarxes socials.

“Vaig trobar l'examen complicat, era molt més difícil que els dels anys anteriors”, comentava ahir la Carla, estudiant que s'ha tret el batxillerat amb matrícula d'honor, incloses les matemàtiques. “Els meus companys també l'han trobat complicat i, segons el nostre professor, ha estat el més difícil dels últims dotze anys. A molts els perjudicarà en la nota global”, lamentava.

La xarxa social Twitter es va convertir ahir en el divan on els estudiants abocaven la seva frustració per l'examen de matemàtiques. Durant tot el dia, amb l'etiqueta #selectivitat2014, els internautes van omplir la xarxa de missatges contra la prova de matemàtiques, la major part d'estudiants, però també de professors. Els més malpensats fins i tot hi veien un contuberni del govern per barrar el pas a la universitat.

La indignació va arribar a tal punt que es va crear una petició al web Change.org en què es demanava la repetició de l'examen. A l'hora de tancar aquesta edició, els promotors de la iniciativa ja havien recollit més de tres mil firmes.

Avui es fan els últims exàmens de les proves d'accés a la universitat (PAU) i, aquest cop sí, s'atendrà l'altre clam majoritari a la xarxa: que s'acabin les proves i comencin les vacances.

LA XIFRA

3.000
firmes va recollir ahir la plataforma Change.org perquè es repeteixi l'examen de matemàtiques.

L'any passat ja es va haver de repetir

Més de 3.300 alumnes van repetir el 2013 la prova de matemàtiques per la disparitat de respostes dels tribunals examinadors davant de les preguntes dels estudiants. Va ser el primer cop en 23 anys de proves convocades des de Catalunya que s'havia de repetir una prova. La majoria van treure més mala nota que la que havien obtingut inicialment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia