Educació

Rigau farà fer treballs en castellà als centres del 25%

Les escoles afectades per l'ordre del TSJC faran activitats com ara un dossier “sobre el cos humà” en aquesta llengua

L'Estat reitera que farà pagar l'escola en espanyol en col·legis privats a la Generalitat

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha ordenat als cinc centres afectats per l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d'impartir el 25% de les assignatures en castellà que presentin “un projecte o activitat en què es demostri que el castellà és una llengua de comunicació” a l'escola. Rigau va posar com a exemple que facin “un treball sobre el cos humà en castellà”.

La consellera va fer públiques les instruccions que ha donat als cinc centres l'últim dia lectiu abans que dilluns entri en vigor la resolució del TSJC, seguint amb l'estratègia que ha aplicat el Departament d'Ensenyament d'esgotar els terminis màxims que ordenen les resolucions judicials. Entre les directrius donades a les escoles per l'última setmana de curs hi ha la de propiciar el “diàleg” amb les cinc famílies que han demanat per la via judicial l'escolarització en castellà dels seus fills, per evitar que la seva demanda vulneri el dret de la resta de famílies que, als seus fills, se'ls continuï aplicant el projecte lingüístic del centre que han triat. La consellera no es va voler pronunciar, però, sobre quines instruccions donarà a aquests centres pel curs vinent.

El mateix dia, Rigau va criticar la secretària d'estat d'Educació, Montserrat Gomendio, que va assegurar que el Consell d'Estat avala el ministeri en el dictamen que l'insta a “reconsiderar” el projecte del decret de la llei Wert que obliga la Generalitat a pagar l'escolarització en castellà en centres privats dels alumnes que no trobin oferta en aquesta llengua. Gomendio va dir que el ministeri resoldrà les objeccions del Consell d'Estat sobre el percentatge d'assignatures que s'han de fer en castellà i sobre el cost de la mesura, però no es farà enrere.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia