Educació

Set mil consultes a la UdG sobre les beques de màster

De moment hi ha cinc-cents preinscrits, el doble que l'any passat

Del Pozo, nou síndic en substitució de Miró

El rector de la Universitat de Girona (UdG), Sergi Bonet, va explicar dissabte durant la celebració del claustre de la universitat que han rebut set mil consultes sobre les convocatòries d'ajuts de matrícula per a estudiants de màster —que es fan amb el suport del Banc Santander i del Consell Social–. El pressupost per a aquestes ajudes és de 350.000 euros, i de moment ja s'han concretat 500 preinscripcions (el 2013 van ser 260).

El rector es va referir també a la complicada situació econòmica del parc científic i tecnològic de la UdG. La resolució del problema ha d'incloure, segons Bonet, l'elaboració d'un pla de sanejament i de viabilitat en un termini de sis mesos.

D'altra banda, va anunciar la incorporació de Joan Manuel del Pozo a la sindicatura de la UdG en substitució de Joan Miró, que ostentava el càrrec des del 2004. Dins la política d'obrir la participació a tots els àmbits de la universitat, el rector va dir que en actes singulars, com per exemple la inauguració del curs, hi podran participar col·lectius d'estudiants, personal docent i investigador (PDI) i d'administració i serveis (PAS).

LA XIFRA

350.000
euros
hi ha per a les beques de matrícula de màster. És l'import que hi aporten Banc Santander i el consell social.

LA DATA

2004
és l'any
que Joan Miró va començar a ser el síndic de la UdG. Ara l'ha substituït Joan Manuel del Pozo.

Conferències per la independència

El rector va informar al claustre de l'organització, entre l'11 de setembre i el 9 de novembre d'aquest any, d'un cicle de debats i conferències d'intel·lectuals sobre el dret a decidir i la independència, que aplegarà a la UdG persones de prestigi internacional a l'entorn de diversos aspectes relacionats amb la llibertat dels pobles i el dret a decidir. L'objectiu és oferir arguments a la ciutadania perquè defineixi la seva posició en aquesta qüestió. Bonet va precisar que es tracta d' un “exercici de transferència del coneixement de la universitat cap a la societat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia