Educació

La UdG crea el primer grau català de seguretat al sector alimentari

Els estudis s'estructuren entre la biotecnologia i l'enginyeria atenent al perfil que busquen les empreses alimentàries, sobretot les gironines

Està coordinat per la doctora Carmen Carretero

La Universitat de Girona (UdG) estrenarà aquest any un nou grau dirigit a cobrir les necessitats de la indústria alimentària de la zona. El grau en innovació i seguretat alimentària anirà enfocat a formar treballadors en l'àmbit del tractament d'aliments a mig camí entre la biotecnologia i l'enginyeria alimentària.

Segons la seva coordinadora, la doctora Carmen Carretero, es vol transcendir l'enfocament generalista per prestar més atenció als àmbits d'innovació i seguretat. “Després de parlar amb les empreses, hem vist que és en aquests sectors on hi ha possibilitat de negoci i per tant demanda de treballadors.” Carretero va justificar així la rellevància d'aquest grau, en el qual es preveu que s'inscriguin alumnes “motivats per les ciències i la tecnologia, però sense voluntat de ser enginyers, sinó de treballar en un àmbit més pragmàtic. També ha fet incís en la importància que té per a les comarques gironines el fet que hi hagi estudis que es vinculin i responguin directament a la idiosincràsia de l'economia local, en aquest cas amb “la puntera indústria alimentària gironina”.

Aquest any, el grau ofereix 40 places, tot i que la recent aprovació i la manca de temps per anunciar-lo no fan preveure una gran demanda. De cara al futur, però, es preveu una bona acceptació perquè, segons la seva coordinadora, “és un grau molt pròxim i demanat per la indústria”. Carmen Carretero ha especificat també que el nombre de places s'ha establert amb cura de no saturar el mercat de treballadors qualificats en aquest sector en relació amb les demandes de les empreses.

LA FRASE

En innovació i seguretat alimentària és on hi ha possibilitat de negoci i demanda de treballadors
Carmen Carretero
Coordinadora del grau d'innovació i seguretat de la udg

LA XIFRA

40
places
són les que s'oferiran per als estudiants que vulguin cursar el nou grau a la Universitat de Girona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia