La UdG crea el primer grau català de seguretat al sector alimentari
Els estudis s'estructuren entre la biotecnologia i l'enginyeria atenent al perfil que busquen les empreses alimentàries, sobretot les gironines
Està coordinat per la doctora Carmen Carretero
La Universitat de Girona (UdG) estrenarà aquest any un nou grau dirigit a cobrir les necessitats de la indústria alimentària de la zona. El grau en innovació i seguretat alimentària anirà enfocat a formar treballadors en l'àmbit del tractament d'aliments a mig camí entre la biotecnologia i l'enginyeria alimentària.
Segons la seva coordinadora, la doctora Carmen Carretero, es vol transcendir l'enfocament generalista per prestar més atenció als àmbits d'innovació i seguretat. “Després de parlar amb les empreses, hem vist que és en aquests sectors on hi ha possibilitat de negoci i per tant demanda de treballadors.” Carretero va justificar així la rellevància d'aquest grau, en el qual es preveu que s'inscriguin alumnes “motivats per les ciències i la tecnologia, però sense voluntat de ser enginyers, sinó de treballar en un àmbit més pragmàtic. També ha fet incís en la importància que té per a les comarques gironines el fet que hi hagi estudis que es vinculin i responguin directament a la idiosincràsia de l'economia local, en aquest cas amb “la puntera indústria alimentària gironina”.
Aquest any, el grau ofereix 40 places, tot i que la recent aprovació i la manca de temps per anunciar-lo no fan preveure una gran demanda. De cara al futur, però, es preveu una bona acceptació perquè, segons la seva coordinadora, “és un grau molt pròxim i demanat per la indústria”. Carmen Carretero ha especificat també que el nombre de places s'ha establert amb cura de no saturar el mercat de treballadors qualificats en aquest sector en relació amb les demandes de les empreses.