Educació

Sis empreses càrnies garrotxines s'apunten a la formació professional dual

Signen un conveni per un cicle formatiu de grau mitjà que impartirà l'institut La Garrotxa

Formarà alumnes en l'elaboració de productes alimentaris

Sis empreses del sector carni de la Garrotxa han signat el conveni de participació en la formació professional dual del cicle formatiu d'elaboració de productes alimentaris que impartirà a partir del curs que s'iniciarà al setembre l'institut La Garrotxa d'Olot. Es tracta de les empreses Collell, Monter, Estaban Espuña, Curós, Noel Alimentària i Ramon Ventulà. Abans de la primera comissió de seguiment del conveni, ahir a Olot, el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, va utilitzar la imatge d'una feliç conjunció d'astres per referir-se al conveni: la qualitat del treball d'aquest centre docent garrotxí, la política de l'FP de la Generalitat dels últims nou anys de formació als centres de treball i l'aposta de l'Ajuntament d'Olot a través de l'Institut Municipal d'Educació per la priorització de l'educació.

El responsable d'Ensenyament a Girona va posar deures a totes les parts participants en aquest projecte i va demanar-los la implicació activa per divulgar les bondats del nou cicle entre els nois i noies perquè hi apostin.

El nou cicle de grau mitjà d'elaboració de productes alimentaris és un dels 18 que Ensenyament ofereix a les comarques gironines. En el primer curs, els alumnes combinaran la formació teòrica i la pràctica i es formaran en aspectes com la higiene, la seguretat i la qualitat alimentària, el coneixement de les matèries primeres, el processament de productes i la seva gestió logística.

En el segon, aniran a classe un parell de dies a la setmana, i els altres tres faran la resta de la formació amb un contracte laboral o una beca salari.

LES XIFRES

18
cicles de formació
professional dual s'impartiran en el proper curs escolar en centres docents gironins.
350
euros
és el que cobraran aproximadament els alumnes del cicle en concepte de mitja jornada a les empreses.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia