Educació

Esponjament a l'escola d'adults del centre de Girona

Amb l'obertura de les instal·lacions de Sant Narcís, el centre ja no necessita ocupar aules externes com fins ara

Després d'anys de saturació, el centre de formació d'adults del centre de Girona –a la travessia de la Creu– arrencarà el dia 22 el nou curs acadèmic amb totes les places plenes (un miler), però sense necessitat de recórrer a l'ocupació d'aules externes com fins ara. Durant els darrers cursos, i a causa de la manca d'espai que patia el centre i la gran demanda que hi havia, s'havien hagut d'habilitar espais a l'institut Vicens Vives, al centre cultural La Mercè i a l'hotel d'entitats. El director del centre, Miquel Blanch, va explicar ahir que l'esponjament del centre és atribuïble a l'obertura d'un segon centre en espais del servei municipal d'ocupació (SMO), al barri de Sant Narcís. Un desdoblament d'espais que, segons Blanch, és fruit de les converses amb el Departament d'Ensenyament i l'Ajuntament de Girona. Els dos centres funcionen de manera coordinada i complementant l'oferta, segons va ressaltar el director. Així, els dos centres coincideixen en l'oferta de cursos de català per a estrangers, graduat en educació secundària, preparació per als cicles de grau superior i informàtica bàsica. La nova escola ofereix, a més, els cursos de nivells alts d'informàtica i la preparació per a l'accés als cicles de grau mitjà. I per la seva part, l'escola de la travessia de la Creu ofereix el curs de preparació a l'accés a la universitat, idiomes i alfabetització.

LA FRASE

L'escola no podia absorbir la demanda provinent no només de Girona ciutat, sinó també del Gironès
Miquel Blanch
director de l'escola de formació d'adults del centre de girona

La crisi va fer disparar la demanda de cursos

La situació de crisi va provocar un increment important de la demanda de la formació d'adults, especialment entre persones joves que es van veure abocats a l'atur. Dels 1.511 alumnes que hi havia el curs 2009/10 es va passar, el curs 2013/14, als 1.753, la qual cosa representa un augment del 16% en dos anys. L'oferta per al nou curs acadèmic és de 1.000 places en l'escola del centre de Girona i unes altres 500 en el de Sant Narcís. Ahir, a l'escola de Travessia de la Creu, quedaven unes 180 places de diferents cursos. A les 10 del matí es van obrir les portes amb força gent fent cua fora per accedir a aquestes places. I la previsió és que el curs arrenqui amb tots els llocs ocupats i amb una petita llista d'espera a la qual la direcció espera poder donar resposta a mesura que avanci el curs i es produeixin, com passa tots els anys, algunes baixes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia