Educació

El curs comença avui per a 119.729 alumnes de les comarques gironines

Per primer cop en els darrers anys, les plantilles dels centres públics augmenten amb 130 dotacions més de professorat

El curs 2014/15 es posa en marxa avui per a un total de 119.729 alumnes de les comarques gironines (des de P3 fins als nivells de batxillerat i cicles formatius) i 8.158 docents. El nombre d'alumnes ha augmentat en 735 respecte del curs passat i, per primer cop en els darrers anys, també s'ha produït un increment de les plantilles dels centres. Hi ha 130 dotacions més de professorat que el curs 2013/14.

Amb el nou curs escolar entraran també en servei dos instituts en espais habilitats. Són el cas del nou institut de Girona, que està ubicat a l'edifici Bisbe Cartanyà, propietat del Bisbat. I l'institut de Sant Gregori, que se situarà al pis que hi ha a sobre de la biblioteca Miquel Martí i Pol. Els dos centres començaran l'activitat amb dos grups de primer d'ESO. En el cas de Girona, es dóna resposta a la necessitat de places de secundària que hi havia en aquest sector de la ciutat. Hi estan adscrites les escoles del Pla i Pericot. I en el cas de Sant Gregori, s'atén una reivindicació de fa molt temps de la vall del Llémena. El nou institut donarà servei, a més de Sant Gregori, als municipis de Canet d'Adri, Sant Martí de Llémena i Sant Aniol de Finestres.

Aquest curs també és el primer de l'aplicació de la llei Wert. Mentre que el Departament d'Ensenyament sosté que els canvis que comportarà la implantació de la Lomqe seran mínims, els sindicats adverteixen que aquesta és una estratègia per acceptar tàcitament una nova llei que sí que suposarà alteracions. I en aquesta línia, CCOO ha organitzat per a avui el primer acte de protesta amb el lema Llança un ou contra la Lomqe davant de la seu de la Generalitat.

LES XIFRES

8.158
docents
formaran part de les plantilles dels centres públics. Hi ha 130 dotacions més de professorat.
735
alumnes
de més hi haurà aquest curs respecte de l'anterior. El nombre d'escolars de P3, però, ha baixat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia